Toen de PlayStation 3 werd aangekondigd in 2005 wist Sony de hele wereld te verbazen. De PlayStation 3 zou namelijk de beste entertaiment systeem worden die ooit is gemaakt, die veel meer kan doen dan gamen. Met de PlayStation 3 kan je namelijk ook Blu-Ray’s kijken, muziek luisteren en heel veel films downloaden vanaf de PlayStation Network via MUBI. De PlayStation 3 was ook revolutionair dankzij de webbrowser. Hierdoor was het makkelijk om vanaf je luie bank je favoriete websites te kijken en video’s te kijken van Youtube.

Sinds de launch van de PlayStation 3 heeft Sony heel veel aandacht gegeven aan de games. Hierdoor kwam er niet zoveel aandacht voor de andere functionaliteiten van de PlayStation 3, zoals de webbrowser. Hierdoor worden steeds minder websites bereikbaar om te kijken voor de PlayStation 3, omdat websites iedere keer verbeterd worden met de laatste technologie. De browser van de PlayStation 3 werd steeds minder aantrekkelijk om te surfen en wordt zelfs geblokkeerd door sommige websites.

Sony heeft dit blijkbaar door en heeft op 31 maart een nieuwe versie gemaakt van de PlayStation 3 browser. Een oplettende gebruiker heeft dit gezien en kwam tot de conclusie dat Google Chrome de nieuwe browser wordt van de PlayStation 3. De PlayStation 3 versie van Google Chrome heeft niet dezelfde functies als de PC versie en ook de naam “Google Chrome” komt er niet in voor, ook al is de code bijna hetzelfde.

Een Amerikaanse PlayStation 3 site heeft Google gevraagd om een reactie en daarop zeiden ze:

I’m afraid we have nothing to announce at this time.

Hiermee wil Google niet bevestigen maar ook niet ontkennen dat Google Chrome wordt gebruikt als nieuwe browser voor de PlayStation 3.