Software-tip: PS3 Media Server, de laatste beta-build

http://www.psx-sense.nl/plaatjes_2011/img_4da2dfa25cea3.jpg

Met PS3 Media Server kun je video’s, muziek en foto’s streamen vanaf je PC/Mac naar je PlayStation 3. Niet alleen MP4’s o.i.d. kun je streamen, maar ook MKV met onderiteling, DVD ISO’s, M2TS-files en nog veel meer. Dit programma is al ontzettend lang te krijgen, maar we willen het toch nog weer even onder de aandacht brengen. Ook hebben we een tutorial over hoe je dit programma moet gebruiken gemaakt, deze vind je hier. We raden je aan de laatste builds te gebruiken van PS3 Media Server, ondanks het feit dat deze beta zijn. Ze zijn namelijk vrij stabiel, zelfs stabieler dan de ‘gewone’ release. Het programma kun je hieronder downloaden.

Download voor Windows
Download voor Mac
Download voor Linux

 1. Anoniem -   
  ano's avatar

  Waaruit blijkt dat de beta stabieler zou draaien dan de stable versies dan? Ik vind het nogal een gewaagde uitspraak, zeker zonder bron of goede argumenten/testen!

  Ik heb eerder het flauwe vermoeden dat de schrijver van dit artikel eerder een probleem(pje) had met een van de stable versies en dat deze ?TOEVALLIG? opgelost is in de beta-reeks

 2. Anoniem -   
  hollandhards's avatar

  hardstikke handig – MAAR – hoe kom ik van die melding af dat ik auteursrechtelijk materiaal stream naar mijn ps3? Dat is iets ‘nieuws’ van de laatste paar PSN-patches. Hierdoor wordt streamen va pc > ps3 compleet nutteloos (tenzij je enkel zelf geschoten films kijkt)

 3. crew Management -    4381 XP
  M4GN3T's avatar

  @ano: uhm nee, de versie op voorpagina van Google Codes is ontzettend oud en werkt al brak met firmwares 3 versies terug.

 4. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @ hollandhards die auteursrechtelijke meldingen(cinavia) zijn er alleen bij warner bros of sony films . Oergens tot prog maak er bijna dagelijks gebruik van 🙂

 5.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  Daar gebruik ik VUZE voor, werkt ook met Xbox360 en ps3.

 6. Anoniem -   
  put's avatar

  Mooi, maar,… waarom ? Ik heb hier een synology server staan, al m’n films en tv series +-500( alles gekocht ) heb ik toen geconverteerd en op de server gezet. Deze verbruikt veel minder energie dan een computer, dus, waarom ?
  Ik heb het vroeger wel eens geprobeerd, en het werkt best wel goed, maar als je een server hebt staan dan is dat toch de beste keuze.

 7.    127 XP
  LEROYJ's avatar

  @ps3dennis: converteren naar ps3 friendly duurt forever vooral mkv. vuze is niet de oplossing.

 8.    127 XP
  LEROYJ's avatar

  @put: agree