PS3-versie Battlefield 3 kan met minder spelers online dan op PC

Battlefield 3 is nog geeneens uit of de nieuwe game staat al midden in de spotlight, week in week uit. Zo hadden we laatst het bericht dat EA zijn portemonnee flink opentrekt voor de marketing van deze game, maar er komen ook steeds andere berichten naar buiten. Zo is er bekend gemaakt dat de PC-versie van de nieuwe FPS meer spelers online kan hebben dan de versie die voor de gameconsole uitkomt en dat de multiplayer maps kleiner zijn dan die van de PC-versie..

Natuurlijk willen we weten waarom de console versie van Battlefield 3 deze ‘beperkingen’ heeft ten opzichte van de PC-versie en Patrck Bach van DICE heeft dat vandaag duidelijk uitgelegd. Het komt er gewoon op neer dat de PC meer processorvermogen, geheugen en bandbreedte heeft dan de gameconsoles. Hierdoor heeft de PC-versie van Battlefield 3 meer mogelijkheden dan die wij als consolegamers krijgen.

“It’s more CPU, memory and bandwidth actually. What would you like to cut based on that? We don’t want to cut any of the lighting, the animation system, the destruction or the vehicles, so we keep all that and then we stay where we were with Battlefield: Bad Company 2 with 24 players. Personally I think that worked fine. Maybe it would be better with more but that’s not always the case.”

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:
 1.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Dit is nieuws van 24 maart, slordig.

  (http://www.gamer.nl/nieuws/64966/maps-battlefield-3-kleiner-op-consoles)

 2. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @oOMorfieusOo: kleinere maps is wat anders

 3.    181 XP
  Abel's avatar

  Waarom lukt dat bij MAG wel? Sowieso de schuld van de Xbox 360 -.-

 4. Anoniem -   
  .'s avatar

  @M4GN3T:

  Je hebt duidelijk niet op de link van morfieus geklikt want in de eerste zin op die site staat:

  De PC-versie van Battlefield 3 ondersteunt 64 spelers waar de console-versies 24 spelers ondersteunen

 5.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @.: Die link slaat nergens op, want wij linken in het bericht ook over kleinere maps en aantal spelers. Volgens mij is dit een ander nieuwsbericht: een UITLEG over waarom kleinere maps en minder aantal spelers online met de console-versie!

 6.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Abel:
  Daar dacht ik ook al meteen aan 🙂 waarom kan het bij M.A.G wel.

 7.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @ps3dennis: M.A.G. is een PlayStation 3 exclusive en die is ervoor gemaakt, is voor de rest niets! BF3 is totaal anders en heeft er nog veel omheen en lees de reactie van DICE hierboven en je snapt het!

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  @.: Dit is de uitleg, niet de mededeling.

 9. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  M.A.G. heeft geen voertuigen in de Online multiplayer en Battlefield 3 wel meschien de redene dat M.A.G. 200 players en Battlefield 3 24 players????????????

 10.    844 XP
  thom430's avatar

  @Anoniem:
  MAG had toch echt APCs hoor….
  Heeft alles te maken met de graphics, MAG haalt veel uit de PS3 om de 256 man te ondersteunen, dus daarom was het lelijk.
  Bij BF3 is dat nou net andersom, weinig man maar zeer mooi.

 11. Anoniem -   
  Patty's avatar

  LOL, Battlefield 2 staat JUIST bekend om zijn 64-Player mode, de grote battles, enzovoort. maar als Battlefield 3 maar met een max. 24-player modus komt voor de PS3, dan hebben we dus eigenlijk BAD COMPANY 3 ipv BATTLEFIELD 3.. En ik houd persoonlijk zelf niet zo van de bad company series.. Ik hoop dat EA en DICE hier wel rekening mee houden :s

 12.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik vind het gewoon Boelshit!! MAC wel en deze niet bf3 niet!!