Geef je mening: Handheld dilemma, wat ga jij doen?

http://www.psx-sense.nl/plaatjes_2011/img_4da2eab8bcc4e.jpg

Op het moment heb je de Nintendo 3DS en de Xperia Play, twee in weze vrij verschillende handhelds. De Nintendo 3DS is echt een dedicated gaming handheld waar de Xperia Play weer meer een telefoon is met gaming-mogelijkheden. Maar, Sony’s echte trots komt pas eind dit jaar en dat is de Next Generation Portable. Daarnaast hebben we nog de PlayStation Portable, die onlangs een prijsverlaging heeft gekregen naar 120 euro.

Onze vraag aan jullie als trouwe bezoeker is dan ook, wat ben jij van plan op handheld gebied. Ga je eerst een Nintendo 3DS kopen en later dit jaar een NGP? Of ben je verstandig en bewaar je het geld en wacht je op de NGP? Laat het even weten in de reacties en wie weet geef je een ander wel goed advies over wat hij of zij moet doen op handheld gebied.

17 reacties

 1.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Ik wacht liever de NGP af dan de Nintendo 3DS met al die kindergames, vind het niet eens echt 3D aangezien het niet dichterbij komt, zoals bijvoorbeeld in een 3D film, het is wel degelijk 3D maar dan in het opzicht van diepte in het beeldscherm, ik heb ‘m in mijn handen gehad en ben er niet echt over te spreken, je moet er echt recht voor zitten. Verder over de Xperia Play, ik denk niet dat je het echt een handheld kunt noemen, want in dat opzicht worden telefoons dan wel erg snel ook handhelds. Het is eerder een telefoon met extra functies om er beter games mee te kunnen spelen. De PSP heb ik nog liggen, maar die is wel snel verouderd moet ik zeggen, Sony heeft die een beetje in de steek gelaten in mijn ogen, hopen dat dat met de NGP niet gebeurt.

 2.    1919 XP
  ddvos's avatar

  inderdaad de 3DS vindt ik ook niet echt 3D net zo als in een film. Ik ga voor de NGP als hij niet al te duur wordt

 3.    292 XP
  Jasper611's avatar

  eerst de NGP en als er misschien binnen anderhalf jaar de lite versie van de 3DS verschijnt koop ik mij deze misschien wel :p

 4.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Ik verwacht dat Microsoft (en heel misschien Apple) binnenkort ook nog met een portable komt, wat best wel aannemelijk is aangezien er een lijn moet worden gespannen tussen portable gaming en telefoon/tablet gaming. Ik snap Sony in dat opzicht niet zo, aangezien ze die lijn alleen maar dunner maken, waardoor ze mogelijke verkopen van hun NGP mislopen.

 5.    4 XP
  Karin's avatar

  Ik zelf wil heel graag de Nintendo 3DS. Maar helaas geen geld voor. Het liefst wil ik de allebei natuurlijk!

 6.    101 XP
  Matssaa's avatar

  Ik heb zelf vorige week een 3DS aangeschaft en ik kan je vertellen dat ik tot nu toe zeer onder de indruk ben van het 3D effect, het geeft echt een soort WOW kick zeg maar haha. Wel heb ik er nog niet veel op gespeeld omdat er gewoon nu geen leuke games voor zijn maar die komen er wel. Ben nu bezig met PES 11 3D waar het 3D effect goed uit de voeten komt maar de gameplay niet zo sterk is als op de console.

 7.    428 XP
  Djives's avatar

  Geen van beide, wacht wel op een nieuwe console. Als ik ga spelen dan doe ik het goed en niet op zoon kleine handheldschermpje

 8.    181 XP
  Abel's avatar

  YEAH NGP!!!

  Als de prijs meevalt… ^^

 9.    486 XP
  distefano's avatar

  @oOMorfieusOo:

  voor apple moet je niet op rekenen op een portable gaming console .
  (insider bij apple)

 10.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Zal alleen al een 3ds kopen voor een echte nieuwe survival horror deel van resident evil ‘maar jammer genoeg is die op de 3DS verplaatst naar 2012’ nu loop ik te hopen dat er binnen kort nog een game uit komt die de moeite waard is om de 3DS te houden.

  – 3D valt erg tegen op de 3DS / scherm is te klein,
  – D-pad is te plat zodat je niet eens mormaal SF4/3D er op kan spelen,
  – maak kosten van een 3DS zijn erg laag en nintendo vraagt er veel te veel geld voor,
  – ik zal niemand een 3DS aan raden
  – je kan momenteel er weinig doen op de 3DS (je moet wachten op een up-date)

 11. Anoniem -   
  put's avatar

  Voor mij nooit 3D. Ook niet op TV, Ik krijg er alleen maar migraine van. Het effect is best wel mooi, maar ik heb het er niet voor over om met barstende koppijn te zitten.

 12.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  NGP zowiezo de 3DS is echt een gimmick man en als je echt 3d wilt kijken moet je ds op een bepaalde hoekplaatsen voor je ogen anders kan je het effect niet zien en je krijgt alleen maar hoofdpijn van!!

 13. Anoniem -   
  ….'s avatar

  Ik koop geen handheld. 🙂
  Ik ben een trouwe ps3-fan en heb een ipod touch voor kansloze spellen onderweg.

 14.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  NGP ga ik kopen.
  kan ik lekker buiten killzone doen:)

 15.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  De 3DS kijkt egt rot wegens ik krijg last van me ogen^^ na 2 min alle

 16.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Ik ga helemaal niets doen, ik heb genoeg aan mijn oude gameboy

 17.    451 XP
  Florian's avatar

  Als vervanging voor mn Advance SP toch de NGP denk ik! 😀