De details lekten al een paar dagen geleden uit, waardoor Microsoft niet de kans kreeg om de DLC exclusief aan te kondigen. We hebben het natuurlijk over de volgende DLC voor de game Call of Duty: Black Ops.

Zoals we al met dank aan de eerdere lek al wisten gaat de DLC Escalation heten en komt hij, in overeenkomst met de deal tussen Activision en Microsoft, als eerste uit op de Xbox 360. Ongeveer een maandje later krijgen PlayStation 3 bezitters en de PC gamers kunnen de map pack iets na de PlayStation 3 release verwachten. De DLC kost net als de First Strike DLC 1200 Microsoft Points, de PS3 bezitters moeten er als het goed is ongeveer 15 euro voor betalen.

Wel hebben we nu eindelijk meer informatie gekregen over de inhoud van de DLC: de map Hotel speelt zich af rondom en in, hoe kan het ook anders, een hotel. Om precies te zijn een luxe Cubaans hotel met in de buurt een casino. Convoy speelt zich af rond een gestrand Amerikaans konvooi, terwijl je in de map Zoo rondloopt in een levensgevaarlijke Russische verlaten dierentuin vol met verrassingen. De laatste map heet Stockpile, deze map speelt zich af rond een geheime opslagplaats in Rusland.

Tot slot is er natuurlijk een nieuwe zombie map: we zien dit keer niet het oude kwartet van Dempsey, Nikolai, Takeo en Richtofen terug en ook niet de karakters uit de zombie map Five. De nieuwste zombie map, waar deze DLC naar is genoemd, brengt vier nieuwe speelbare karakters met zich mee.

Call of Duty Black Ops: Escalation map pack komt uit op 3 mei voor Xbox 360, in juni voor PlayStation 3 en eind juni/begin juli voor PC.