Pachter: “NGP onwijs cool en zal prijzig worden”

Michael Pachter is geen onbekende in de gamesindustrie. Hij is een research analist in deze gamewereld en zo heeft hij ook afgelopen week een hands-on gehad van de nieuwe Next Generation Portable (NGP) van Sony. Dit heeft hij op een snelle manier aan ons laten weten via zijn Twitter en hij is er goed over te spreken.

“Hands on NGP at Sony yesterday; with the right software, quite awesome. The controls very smooth, the screen flawless, price will be high.”

Zo vindt hij de NGP namelijk ‘quite awesome’, oftewel onwijs cool. Dat niet alleen, want hij denkt dat de NGP best prijzig zal worden. Volgens hem komen er twee versies op de markt: één met 3G en één zonder 3G. De ene met 3G zal volgens hem rond de $ 349,- á $ 399,- gaan kosten en de andere rond de $ 299,- á $ 349,-.

“Tretton said NGP “between $100 and $599”, am betting it’s priced either $299 or $349, depending upon bill of materials.”

“My guess? Two models, one at each of those price points (3G/non-3G). Or maybe $349/$399.”

Met de huidige koers van nu tussen de Euro en de Amerikaanse dollar zal de goedkoopste volgens hem dus € 206,58 gaan kosten en de duurste € 275,68. Dit zijn dus nogal aardige prijzen en hopelijk krijgen we op de aankomende E3 de officiële prijs en releasedatum van de NGP te weten, evenals de echte naam van de nieuwe handheld van Sony.

Verder heeft hij de Uncharted NGP tech demo mogen spelen op de NGP, waarop hij het volgende over verteld:

“Uncharted NGP tech demo was cool, accelerometer to swing on rope, massage back touch pad to climb, dual analogs intuitive. Gamers will likee.”

 1.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  ik heb er 300 euro voor over ‘;)

 2.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik weet niet wat ik er voor over heb voor dat ik hem koop wil ik hem echt eerst vast hebben gehouden

 3. Anoniem -   
  smilyfox's avatar

  PSP NGP zal 250 euro worden..

 4.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik dacht eerder aan 260 euro.

 5.    84 XP
  LaRego's avatar

  ‘Volgens de huidige koers’ wordt niet mee gewerkt bij Sony, hoor! De $ en € zijn gewoon hetzelfde. Dat geldt voor zowel de hardware en software, eigenlijk al voor zolang ik weet.
  Nou hoop ik wel graag dat ‘ie €206,58 gaat kosten, dan haal ik hem direct. Maar ben bang dat we tegen de ‘vanaf €299,-‘ aan gaan kijken…

 6.    181 XP
  Abel's avatar

  Prijzig? Valt zeer goed mee moet ik zeggen!