http://www.psx-sense.nl/plaatjes_2011/img_4da452a87e4c2.jpg

Wat er zich afgespeeld heeft in een winkelcentrum in Alphen a/d Rijn is ongetwijfeld inmiddels bij iedereen bekend. Het was een kwestie van tijd totdat iemand (De Telegraaf, hoe kan het ook anders), games bij dit drama gingen betrekken. Waarschijnlijk hebben mensen moeite met het scheiden van onschuldig vermaak en geestelijk niet helemaal in orde zijn. De Telegraaf had tevens ook nog het lef om het volgende in het nieuwsbericht te zetten:

Wie of wat de jonge en medogenloze killer Tristan van der Vlis (24) ook inspireerde, duidelijk wordt dat hij bezeten was van het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 2. Het spel vertoont een bizarre gelijkenis met de manier waarop hij zijn slachtoffers in koelen bloede vermoorde.

Nu zijn we, zoals jullie allemaal weten, een zeer objectief blog en geven we onze mening bijna niet in nieuwsberichten maar bovenstaande citaat geef ons toch wel even kippevel. Het feit dat de schrijver van de Telegraaf met een omweg durft te insinueren dat zijn daden wellicht (gedeeltelijk) te verwijten zijn aan een videogame is ongelooflijk. In het hele nieuwsbericht wordt er alleen maar gerept over gelijkenissen, die er naar onze mening niet eens zijn maar, de Telegraaf schrijft het dus moet het natuurlijk wel weer zo zijn. Elke gezonde gamer kan bij zijn eigen botte verstand nagaan dat het ‘sprayen’ van kogels in een winkelcentrum eerder te verwijten is aan het geestelijk niet in orde zijn, maar de Telegraaf, nee die niet.

Ook populair weblog GeenStijl uit haar woede in een recent blog bericht, om even te citeren:

Zo komt de Telegraaf (TMG) vandaag met het schokkende verhaal dat De Jonge En Meedogenloze Killer Tristan van der Vlis fan was van een computerspel. En wel Call of Duty: Modern Warfare 2 (NSFW). Ja en dan weet je het wel he? Dan heeft zo’n psychopaat zijn daad begaan omdat hij teveel dat spel speelde. Dat is duidelijk. Dus niet omdat hij van zichzelf knettergek was. Ook niet omdat hij PVV stemde (NRC). Of omdat hij stiekem Geert Wilders zelf was (Vara-ledenwebsite). Nee. Alle tientallen miljoenen Call of Duty gamers wereldwijd zijn in potentie schietgrage psychopaten die net zo makkelijk een trekker overhalen als dat ze hun puisten uitdrukken.

De Telegraaf heeft het dus weer voor elkaar, ze krijgen hun nodige hits op de website en dat is wellicht ook het enige waar ze om geven. We hebben hier dan ook geen goed woord voor over en het feit dat de Telegraaf daadwerkelijk wil en durft te beweren dat het aan een computerspul lag, is ongelooflijk. Want ik kan me realiseren dat deze persoon geestelijk ziek is, maar de schrijver van het artikel op Telegraaf.nl denkt dat je zo’n daad kan verrichten door het spelen van een computerspel, nou dan ben je in mijn ogen zelf psychisch totaal niet orde.