Games in kwaad daglicht vanwege Alphen a/d Rijn drama

http://www.psx-sense.nl/plaatjes_2011/img_4da452a87e4c2.jpg

Wat er zich afgespeeld heeft in een winkelcentrum in Alphen a/d Rijn is ongetwijfeld inmiddels bij iedereen bekend. Het was een kwestie van tijd totdat iemand (De Telegraaf, hoe kan het ook anders), games bij dit drama gingen betrekken. Waarschijnlijk hebben mensen moeite met het scheiden van onschuldig vermaak en geestelijk niet helemaal in orde zijn. De Telegraaf had tevens ook nog het lef om het volgende in het nieuwsbericht te zetten:

Wie of wat de jonge en medogenloze killer Tristan van der Vlis (24) ook inspireerde, duidelijk wordt dat hij bezeten was van het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 2. Het spel vertoont een bizarre gelijkenis met de manier waarop hij zijn slachtoffers in koelen bloede vermoorde.

Nu zijn we, zoals jullie allemaal weten, een zeer objectief blog en geven we onze mening bijna niet in nieuwsberichten maar bovenstaande citaat geef ons toch wel even kippevel. Het feit dat de schrijver van de Telegraaf met een omweg durft te insinueren dat zijn daden wellicht (gedeeltelijk) te verwijten zijn aan een videogame is ongelooflijk. In het hele nieuwsbericht wordt er alleen maar gerept over gelijkenissen, die er naar onze mening niet eens zijn maar, de Telegraaf schrijft het dus moet het natuurlijk wel weer zo zijn. Elke gezonde gamer kan bij zijn eigen botte verstand nagaan dat het ‘sprayen’ van kogels in een winkelcentrum eerder te verwijten is aan het geestelijk niet in orde zijn, maar de Telegraaf, nee die niet.

Ook populair weblog GeenStijl uit haar woede in een recent blog bericht, om even te citeren:

Zo komt de Telegraaf (TMG) vandaag met het schokkende verhaal dat De Jonge En Meedogenloze Killer Tristan van der Vlis fan was van een computerspel. En wel Call of Duty: Modern Warfare 2 (NSFW). Ja en dan weet je het wel he? Dan heeft zo’n psychopaat zijn daad begaan omdat hij teveel dat spel speelde. Dat is duidelijk. Dus niet omdat hij van zichzelf knettergek was. Ook niet omdat hij PVV stemde (NRC). Of omdat hij stiekem Geert Wilders zelf was (Vara-ledenwebsite). Nee. Alle tientallen miljoenen Call of Duty gamers wereldwijd zijn in potentie schietgrage psychopaten die net zo makkelijk een trekker overhalen als dat ze hun puisten uitdrukken.

De Telegraaf heeft het dus weer voor elkaar, ze krijgen hun nodige hits op de website en dat is wellicht ook het enige waar ze om geven. We hebben hier dan ook geen goed woord voor over en het feit dat de Telegraaf daadwerkelijk wil en durft te beweren dat het aan een computerspul lag, is ongelooflijk. Want ik kan me realiseren dat deze persoon geestelijk ziek is, maar de schrijver van het artikel op Telegraaf.nl denkt dat je zo’n daad kan verrichten door het spelen van een computerspel, nou dan ben je in mijn ogen zelf psychisch totaal niet orde.

 1. Anoniem -   
  Marc's avatar

  Zal al te wachten op dit bericht vermoedde al dat al snel een idioot die link zou leggen. nou knap hoor hoor telegraaf jullie weten dat 1+1 13379 is jullie zijn echt geweldig.

 2.    283 XP
  F1-BS-FR's avatar

  Telegraaf is een zuigkrant die houdt van roddels en onwaarheden verkondigen.

  Het zegt niks dat deze jonge Call of Duty speelt, veel joints rookte, PVV stemt of wat dan ook. dat zijn onzinnige feiten die niks zeggen over de daad van deze gek.

  Ik speel al jaren racespellen en ga ook niet met 250 km/h over de snelweg heen rijden omdat ik beïnvloed door die games ben. Het is nonsens en ben het wat dat betreft helemaal eens met dit stuk.

 3.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  ik ken 4 meiden die game zie zijn mooie:$ (ja die spelen black ops;) )
  en ik ben met jullie eens;)

 4.    2 XP
  jiggy jay's avatar

  ik zat er al op te wachten voor er iemand de schuld weer op de games ging steken. de schuld is volgens mij eerder de schietclub die gewoon automatische wapens geeft aan een psychisch gestoord persoon.

 5.    6677 XP
  Myx's avatar

  Kan echt zo foking boos worden om dat soort mensen die bij alles link leggen naar een spel!

 6.    451 XP
  Florian's avatar

  @jiggy jay: Terwijl vol automatische machinepistolen volledig verboden zijn in Nederland. Alleen het Arrestatie team mag (met toestemming van de Minister van Justitie!!) automatisch schieten met de MP5’s die ze hebben.

  iemand die aangesloten is bij een schietvereniging mag alleen na een bewijs van goed gedrag (wat af gegeven word door de gemeente) en zoveel jaar lidmaatschap bij de vereniging een Vuurwapen bezitten. Dit varieerd dan van Revolvers tot SEMI- Automatische pistolen.

  Naar mijn mening is het dus vrijwel zeker dat onze Tristan zijn wapen(s) via een Illigale wapenhandel heeft verkregen.

  @Nieuwsbericht: wel verdorie.. de Telegraaf Flikt het hem weer..

 7.    844 XP
  thom430's avatar

  Dat hij ook op de PVV stemde maakt de PVV nu zeker ook de Nazi-partij en omdat hij een treinreiziger was is de trein nu ook niet meet veilig hé TeleVaag?

 8.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  het hebben van automatische wapens mag maar alleen als je EXCLUSIEVE toestemming hebt van de politie, en dat had hij niet. @ nieuws bericht: SCHANDALIG, dan zou elk kind nu ook een psychopaat zijn want zij spelen op de wii, zulke berichten zijn ongeloofelijk!

 9.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Moet er niet aan denk dat gewelddadig games in nl verboden word!! Net als Australië!!! Noooo games meer hoor!!

 10. Anoniem -   
  Oyee's avatar

  die kerel is niet geestelijk ziek maar gewoon GESTOORT die kerel hoort hier niet

 11.    148 XP
  romain1213's avatar

  de telegraaf bedoelt zeker de missie no russia XD

 12.    945 XP
  JoostNL's avatar

  Haha, wacht maar als Battlefield 3 uitkomt @ telegraaf
  echt dom hoor :O

 13. Anoniem -   
  Vechtersbaas's avatar

  dit is echt zo ongelofelijk dom. deze jongen had al zelfmoord neigingen en fantaseerde al over mensen vermoorden voordat COD MW2 uitkwam, ook zei hij soms tegen mensen die hij kende dat hij zin had om ‘iedereen’ af te schieten.
  spel of geen spel. hij is knettergek en dat is niet de schuld van games.

 14.    130 XP
  michael's avatar

  De telegraaf is een krant van niks. Er spelen zó veel mensen CoD, de kans was nogal groot dat hij het ook speelde… lijkt me zo?

 15.   
  Engel_des_Doods's avatar

  ik slaap altijd door zulke dingen heen wtf telegraaf

 16. Anoniem -   
  smilyfox's avatar

  zie die KUT KOP EENS Wat een loser

 17.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Dit slaat weer nergens op (games de schuld geven) laten we het maar niet over films en tekenfilms hebben ‘waar ook veel geweld in zit en bij de 16+ films ook allerlij lichaamsdelen door de lucht vliegen’.
  Het nieuws kan ook een slechte invloed hebben op mensen BV: als je vandaag hoort dan een vader of moeder zijn of haar gezin heeft vermoord, gebeurd dat raar genoeg een week later weer ergens anders.

 18.    194 XP
  nyela's avatar

  oke niet weer toch (harde zucht) nog 1 keer voor de domme staatskrant.. zelf speel ik al jaren pakweg 25 jaar en ik heb nog nooit zoiets in mijn gedachten gehad dus onzin voor alle leeghoofden die je tegenwoordig bij de telegraaf hebt.

 19.    451 XP
  Florian's avatar

  @Mark k. de Politie heeft daar niks over te zeggen:$ Vol automatische wapens zijn niet toegestaan, alleen het Arrestatie team (en Defensie natuurlijk, ookal steld die met al die bezuinigingen ook niet veel meer voor) heeft automatische wapens, en mogen die alleen automatisch gebruiken MET TOESTEMMING VAN DE MINISTER.

 20.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Pro Cruijff ben ik het met de Telegraaf helemaal eens. Maar dit is echt jammer, sensatie zoekers. Maar dit was ook wel te verwachten. Ik wacht nog op het nieuws dat die ook graag GTA speelde.

 21. Anoniem -   
  gekjongggg's avatar

  cod is nie de fout ma de overheid hoe kan je iemand die 1,5 week in een gesloten inrichting heeft gezeten voor zelmoord acties of iets in die geest zun wapen vergunning laten houden uuuuuuuuh NEDERLAND ??????????

 22.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Vanavond bij Pauw en Witteman is de hele scène uit MW2 getoond schijnt het, Nederland zal wel weer huiliehuilie gaan doen..

 23.    486 XP
  distefano's avatar

  de schrijver van dit artikel in de telegraaf surft naar pornosites , dus nu is die schrijver een meedogenloze verkrachter denk ik !!!

  zelfde redenering

 24.    45 XP
  tonny_nl's avatar

  ik zeg die schijver verdient een nek shot

 25.    272 XP
  -THA-davy's avatar

  okee ze zeggen dat hij psychisch gestoord is maar wtf waarom worde de games er weer bij betrokken? serieus dit slaat nergens op

 26. Anoniem -   
  rwss's avatar

  Mensen die psychisch een aandoening hebben doen dit zelfs al hebben ze totaal nooit toegang gehad tot games.
  Dit is erg domme praat van de telegraaf, ze zouden zich n’s meer moeten verdiepen psychiatrie.
  Dit kan zelfs geactiveerd worden door bijvoorbeeld iets wat tegen zit in je leven zoals ontslag enz.
  Deze krant zou dan ook beter de naam de Televaag mee kunnen krijgen.

 27.    272 XP
  -THA-davy's avatar

  @rwss whahaha televaagXD