E3 2009: Sony komt met een motion controller voor PS3

Sony komt met een nieuwe motion controller met daarop een soort van lichtbol. Sony gaat hiermee dus de concurrentie aan met de Wii-mote, de controller werkt samen met de PlayStation Eye. Het design van het apparaat verandert later nog en wat we nu laten zien is slechts een prototype van de controller, die we later te zien krijgen. Het apparaat wordt virtueel op het scherm vervangen door talloze voorwerpen zoals een Chinese Waaier, honkbalknuppel, zaklantaarn, verkeersborden e.d. Tevens kan het het gebruikt worden als pistool of zaklantaarn, iets wat natuurlijk hele leuke gameplay kan opleveren. De controller was enorm accuraat en we kunnen niet wachten om jullie de beelden te laten zien. Deze komen z.s.m. op PS3-Sense.nl.

Men liet tevens zien hoe enorm accuraat de controller wel niet was door er bijvoorbeeld mee te tekenen, en dit was nogal verbluffend te noemen! Ook het bewegen van een character met de controller liep zeer vlekkeloos. De tech-demo die men liet zien liet echt duidelijk merken hoe eindeloos de mogelijkheden zijn met dit geweldig stukje techniek. Om een lang verhaal kort te maken, verwacht straks dus Wii achtige games met de graphics van de PS3 en een betere motion controller. De controller zal verkrijgbaar zijn vanaf de zomer in 2010. Screenshots van de persconferentie vindt je hieronder.

[nggallery id=79]

10 reacties

 1.    13 XP
  EPSKAMP's avatar

  Echt een vette E3 voor sony, ik dacht dat MICROSOFT wel erg goed was, maar ze staan gelijk, maar waarom is alles met Motion Sensor?

 2.    109 XP
  Kenney's avatar

  Grappig maar niet meer, Xbox doet het beter met z’n tracking zonder controller. Ik loop ik niet warm voor, beetje een mix tussen wat Xbox gaat doen en Wii heeft gedaan (of gaat doen met Motion Plus). Meh, pass.

 3.    219 XP
  basvandelouw's avatar

  hopelijk komt mario kart dan ook voor de ps3. (zal wel niet). dat is de enige rede waarom ik wel eens nadenk een wii te kopen

 4.    73 XP
  JesseAs's avatar

  @Kenney: no way dude deze shit werkt zo precies, pwnd xbox zwaar want dat werkte nou niet echt super, en dit is preciezer dan wii motion plus

 5.    109 XP
  Kenney's avatar

  @JesseAs: Misschien is deze preciezer als de Xbox, maar hier moet je wel een controller in je hand houden. Wat zo uniek is aan de Xbox dat dat niet hoeft, zo kan je een film bijvoorbeeld pauzeren door je hand op te steken. Toch wat handiger dan een controller/remote te pakken en op een knopje te duwen of ermee te zwaaien.

 6.    548 XP
  PotAFluX's avatar

  @Kenney: ik wil niet veel zeggen hoor maar PS eye was daar veel eerder in alleen sony doet er weinig mee. Sterker nog het heeft al tracking functies

 7.    68 XP
  Humansoul's avatar

  Leuke gimmick, maar ik loop er nog niet echt warm voor moet ik eerlijk zeggen…

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  Zag er goed uit, als ze dit in een leuk spel kunnen stoppen zal het mssn aanslaan ook 😀

 9.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Ik hoef hem niet ;).

 10.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Dit ding is veel beter dan de wii