Het leukste van concurrenten is natuurlijk de strijd onderling. Vaak is het een hevige strijd tussen twee partijen, zoals die van Sony met zijn PlayStation 3 en hun grootste concurrent de Xbox 360 van Microsoft. Beide gameconsoles worden vaak met elkaar vergeleken met verkoopcijfers en dergelijke, maar hoe zit het met de activiteit van beide gameconsoles?

Door de laatste cijfers te bekijken van de verkopen van beide gameconsoles en het aantal accounts van beide online netwerken zijn er percentages uitgerekend. Daaruit is gebleken dat de Sony PlayStation 3 een percentage heeft van 89,7% actieve systemen. Dat betekend dus dat er van de verkochte 47,9 miljoen consoles en 43,4 miljoen geregistreerde gebruikers er 10,3% in-actieve systemen van de PlayStation 3 zijn. Deze zijn of defect of niet geregistreerd op het PlayStation Network.

Dit percentage qua actieve systemen ligt hoger dan de Microsoft Xbox 360. Hun hebben met 42,9 miljoen geregistreerde gebruikers en 50 miljoen verkochte consoles een percentage van 83,5% actieve systemen. Dit betekend dus dar er meer systemen van de Xbox 360 defect of niet geregistreerd zijn op het Xbox Live Arcade.