Valve praat over Steam voor de PlayStation 3

Sinds de aankondiging van Portal 2 probeert Valve. de developer van Portal 2, iedereen te overtuigen dat de PlayStation 3 versie de beste console versie is. Dit werd gedaan met een grote aankondiging tijdens de E3 van 2010. Zo beloofde Valve dat Portal 2 voor de PlayStation 3 een goed werkende versie zou zijn, in tegenstelling tot de The Orange Box wat door veel mensen wordt gezien als dé slechtste port naar de PlayStation 3. Ook beloofde Valve dat Portal 2 gebruikt maakt van Steamworks waardoor al je updates van Steam komen, en niet van Sony.

Steam is een populair programma voor PC-gamers waar je games kan kopen, maar ook kan chatten en achievements krijgen. Steam maakt gebruik van Steamworks, waardoor je makkelijk een server kan vinden voor multiplayer games en worden ook al je Save Games opgeslagen. Het was bekend dat PlayStation 3 versie van Portal 2 Steamworks support krijgt, maar het was onduidelijk wat voor functies de PS3-versie krijgt.

Vandaag heeft Valve duidelijk gemaakt wat Steamworks gaat doen voor de PlayStation 3. Zo wordt duidelijk dat je co-op kan spelen met Portal 2 spelers van andere consoles, inclusief de PC. Ook kan je Steam Friends bekijken, chatten en achievements krijgen via Steamworks, zonder dat je Steam vrienden achter de PS3 zitten. Ook bewaard Steam alle Save Games die je hebt in de Steam Cloud, zodat je overal, op elke PS3, verder kunt spelen. Ook kan je DLC activeren via Steam en worden al je DLC’s voor de PS3 ook geactiveerd voor de PC. Als extraatje krijg je ook een gratis PC-versie van Portal 2 als je een Steam account linkt met jouw PlayStation Network account.

Je kunt Steam bereiken via een overlay. Hiervoor moet je op de SELECT knop drukken op je controller, waardoor je in één opslag alle Steam functies kunt bekijken. Voordat je Steam kan gebruiken moet je wel je PSN-account linken met die van Steam.

Boxshot Portal 2

Portal 2

Releasedatum:
21-04-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Valve
Ontwikkelaar:

15 reacties

 1.    954 XP
  Patrick.G's avatar

  “Zo wordt duidelijk dat je co-op kan spelen met Portal 2 spelers van andere consoles, zoals de PC.”

  That my friend.. is what I always wanted..

 2.    336 XP
  .Stan's avatar

  Dit geldt ook voor Mac he?

 3.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Als er een schaap over de dam gaat…

 4.    143 XP
  polopolo's avatar

  @.Stan: Steam op de Mac heeft dezelfde functies als de PC versie. Dus je kan als Mac speler ook met PS3 spelers co-op doen. 🙂

 5.    579 XP
  Gr(_)mbl3's avatar

  En hoe zit het met de trophy-support als je via jouw psn-account op de pc speelt? Zou wel erg vet zijn als dit gelinkt kan worden,

 6.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  Ik weet nog dat die vetnek van Valve (gabe hoedieheet) de PS3 enorm aan het afzeiken was destijds…Hij wilde perse NIET ontwikkelen voor PS3 omdat het zo’n kutconsole zou zijn…nou gabe kom maar op met left 4 dead voor de ps3 via steam!

 7.    143 XP
  polopolo's avatar

  @Gr(_)mbl3: Als je via de PS3 speelt krijg je de achievements via PSN maar ook via Steam.

  Ik weet niet hoe het zit als je het op de PC speelt.

 8.    130 XP
  michael's avatar

  “Steam is een populair programma voor PC-gamers…”

  HAHA Steam is het slechtste dat de game industrie kent op hackers en cheaters na.

 9.    292 XP
  Jasper611's avatar

  @michael:
  WOWOWOWOWOWO, iets tegen Steam is iets tegen Valve en iets tegen Valve is duidelijk iets tegen mij!

  Laat ons hopen dat er een soort Steam Store komt voor de PlayStation 3 waar we games als Half-Life en Left4Dead kunnen op kopen. Dat zou pas AWESOME zijn!

 10.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Ga Portal 2 niet kopen, maar dit is wel zeer nice! Moeten meerdere developers doen 🙂

 11.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Kan je dan ook met Xbox gamers spelen?

 12.    954 XP
  Patrick.G's avatar

  @ddvos:
  “Zo wordt duidelijk dat je co-op kan spelen met Portal 2 spelers van andere consoles, zoals de PC.”

  Nee, want een Xbox is absoluut geen console..

 13.    137 XP
  pimmetje-r's avatar

  Volgens mij was dat juist het exclusieve eraan voor de PS3, dat je met pc-gamers kunt gamen. Op de Xbox zou dat NIET kunnen. Je kunt op de PS3 dus met PC en Mac gamen, maar niet met Xboxers.

 14. Anoniem -   
  PS3HASNOGAMES's avatar

  hahahaha ! XD ga je gang, hoor al meer mensen praten dat van Pc afgaan door steam. KUT SYSTEEM! :S heb nu MW2 & GTA 4 op pc en kan gewoon niet meer verkopen , kan ze nog beter weggooien ?:S waar gaat dit heen , als ps3 steam krijgt lach ik mij dood want dan kan niemand zijn games meer verkopen

 15. Anoniem -   
  Whardian's avatar

  @PS3HASNOGAMES:
  Ik speel al jaren met steam (namelijk Team Fortress 2) en ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Je kunt je games weliswaar niet meer verkopen na registratie.

  Ik vind het verder een geweldige deal van Valve. Je koopt de ps3 versie en je krijgt er gratis een pc versie erbij. Prachtig, toch? Kun je meteen aan de slag met een potje co-up met je vriend (pc ps3)

Half-Life en Portal worden officieel verfilmd
Portal krijgt later dit jaar een bordspel
Portal 2 PlayStation Move co-op DLC vanaf nu te downloaden
Portal 2: In Motion volgende week ook verkrijgbaar in de Europese PlayStation Store