Afgelopen woensdagavond is de derde race verreden van het Official PSX-Sense Gran Turismo 5 Championship. Deze werd verreden op Nürburgring Nordschleife in een rit van 10 rondes. Tijdens de race hoefde er niet gepit te worden door de coureurs, maar dat was wel nodig.

De race op het lange en unieke circuit de Nürburgring Nordschleife begon ’s nachts. Dat was gelijk een probleem voor r03n_d, die geen koplampen op zijn auto had. Na overleg tussen de officials van de wedstrijdleiding mocht hij met een andere auto aan de start verschijnen. Dit natuurlijk met het oog op de veiligheid van alle deelnemende coureurs.

Terwijl het dus pikkedonker was, begonnen de coureurs aan een lange rit. Het gevecht begon vooraan tussen Wouter1980, DaRoeler en WoofeR. Toen het éénmaal alleen om DaRoeler en Woofer ging, werd het een hete strijd en de lachende derde was Arwin1993. Hij nam brutaal de leiding en heeft deze niet meer uit handen gegeven.

WoofeR reed in het donker perfect op de tweede plaats, maar toen hij door een domme fout de pits niet was ingegaan en nog een volle ronde op zijn versleten achterbanden moest rijden, werd het al licht en stoomde iedereen die achter hem reed hem met gemak voorbij.

Dit was een kostbare fout, maar minder kostbaar dan de technische problemen die r03n_d ondervond toen hij op de tweede plaats lag. Door problemen met zijn auto schoot hij rechtdoor en was de race voor hem voorbij. Arwin1993 regeerde de race compleet en liet de rest achter hem. DaRoeler haalde zijn derde podiumplaats en dit was de eerste voor Wouter1980. WoofeR en r03n_d eindigde op respectievelijk de vierde en vijfde plaats. Het kampioenschap ligt met nog twee races te gaan nog helemaal open.

Race 3 – Woensdag 13 april 2011

Circuit: Nürburgring Nordschleife / Tijdsverloop
Aantal rondes: 10
Hulpmiddelen: Alleen ABS
Verplichte pitstop: Nee
Openingstijd lobby: 19:30 uur
Aanvangstijd race: 20:30 uur

Uitslag Race 3

Tussenstand kampioenschap

  1. DaRoeler – Mitsubishi FTO Super Touring Car: 23 punten
  2. Arwin1993 – Nissan GT-R SpecV: 23 punten
  3. r03n_d – HKS CT230R ’08: 22 punten
  4. Wouter1980 – BMW M5 ’08: 16 punten
  5. WoofeR – Abt Audi TT-R Touring Car ’02: 15 punten

Foto’s Race 3