De PlayStation exclusive franchise Twisted Metal krijgt een remake voor op de PlayStation 3 en vandaag hebben we voor jullie veel nieuwe details van de multiplayer van deze racegame die bomvol actie en geweld zit. Deze details komen van co-producer Chad Cox, die hij heeft vrijgegeven tegenover GameFront.

De multiplayer karakters worden gevormd uit vier ‘gangs’: de Clowns, de Dolls, de Holy Men en de Skulls. Iedere gang heeft zijn eigen leider natuurlijk en dat is Sweet Tooth bij de Clowns, Preacher bij de Holy Men, Dollface bij de Dolls en Mr. Grim bij de Skulls. Met deze vier gangs kan je verschillende leuke multiplayer modi spelen.

De multiplayer modi die in Twisted Metal zitten zijn Deathmatch, Last Man Standing, en de nieuwe modus ‘Nuke.’ Nuke is meer een tactical game modus dan de andere in de game en je kan deze meer zien als een gestoorde versie van de bekende Capture the Flag modus.

“Nuke is more of our tactical game mode. It really adds another layer to Twisted Metal Multiplayer. It’s like a twisted version of capture the flag.”

De modus Nuke werkt als volgt: ieder team heeft een basis, bijvoorbeeld een standbeeld. Het andere team moet door middel van een nucleaire bom de basis van het andere team vernietigen. Sommige spelers hebben alleen wapens om hun basis te verdedigen, terwijl andere rondrijden in de brute wagens. Tevens kan je een team member van de vijand ontvoeren en deze in een rocket launcher zetten om zo de bom te activeren.

In de andere modus, Last Man Standing, zijn er extra ‘levens’ te bemachtigen voor je team members, die je op een punt in de map kan oppakken. Dit betekend dat dit aardig lang kan duren voordat iemand echt dood gaat in Last Man Standing. Hierbij is de communicatie en samenwerking een belangrijk onderdeel tussen de team members.

Verder zijn er veel nieuwe wapens in de multiplayer modus van Twisted Metal. Daarbij is er één uitgelicht: de favoriet van Chad Cox zelf, de Sniper Rifle. Dit wapen is een echt ‘one-hit-kill weapon’ in de game en dat is voor het eerst. Met de Sniper Rifle ‘lock’ je in op een vijand en als je de vijand lang genoeg in je vizier hebt, is een headshot onvermijdelijk.

“I really like the sniper rifle. It’s our first ever one-hit-kill weapon.”

Verder zal de multiplayer in Twisted Metal vele unlocks hebben die je behaalt door veel ervaring op te doen in de online games die je speelt. Je zult dus veel online moeten gamen om goed beloond te worden voor al het geweld dat je maakt in Twisted Metal.