DICE: “Frostbite 2.0 klaar voor next-gen gameconsoles”

Battlefield 3 draait op de Frostbite 2.0 engine die is ontwikkeld door Digital Illusions Creative Entertainment (DICE), welke ook de ontwikkelaar is van deze First Person Shooter. Nu komt Patrick Bach van DICE met het verhaal dat ze klaar zijn voor de nieuwe generatie gameconsoles, als deze er opeens komen.

Patrick Bach zegt namelijk als Sony of Microsoft vandaag of morgen met een nieuwe gameconsole komt, dat de Frostbite 2.0 engine daar klaar voor is. Door de ontwikkeling van de Frostbite 2.0 engine lijken ze de rest al een stap voor te zijn en of dat helemaal terecht zal zijn kunnen we alvast meemaken als Battlefield 3 uitkomt aan het einde van dit jaar.

“We are desperate to move on into the next generation. I think Battlefield 3 will look like a next-generation game and all the technology we’re building, the whole Frostbite 2 system – the animations, audio, everything – is trying to aim for a couple of years in the future, rather than looking at what we have today.”

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

15 reacties

 1. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  BF 3 heeft gewoon crysis 2 gfx maar dan iets beter misschien omdat ze meer tijd hebben gehad maja laat maar zien op pc als ze het maximale uit de nieuwste pc hardware kunnen halen al dan vind ik het best dan zijn ze namelijk ook klaar voor de next gen console die 10 keer krachtiger word dan deze generatie weer zoals altijd

 2.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @ricardo: Ben het niet met je eens, Crysis 2 draait op een heel andere engine dan BF3!

 3.    344 XP
  Galaick's avatar

  Call of Doodie zijn ze in ieder geval al een stap voor. Een paar stappen

 4.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  maakt mij allemaal niet uit. ik ben ook klaar voor de next gen console, maar de PS3 vind ik ook best. 😀

 5.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  boycott daarom cod in november en koop BF3 😀

 6. Anoniem -   
  bart derwort's avatar

  nee een next gen console komt nog niet
  de ps3 is sinds 2007 als ik me niet vergis dat is nog geen 5 jaar.
  ps2 kwam uit in 2001, het duurd denk niet lang meer voordat we een ps4 krijgen maar ik verwacht dat ze dat pas over 2 jaar aankondigen en ligt het over 3 jaar in de winkel

 7. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  yeah yeah yeah, als die engine nu al klaar is voor battlefield 3 die erop draait dan is deze al verouderd voor de nieuwe generatie consoles, slap excuus want die nieuwe consoles kunnen dan veel meer dan de engine 2.0 nu. en dan zeggen de engine is er klaar voor als ze niet eens weten wat de specs zijn van de nieuwe consoles die torenhoog meer kunnen dan de engine 2.0. Vond de big talk altijd al tegenvallen van dice over hun engine.

 8. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @Anoniem: absoluut bullshit, Next Gen consoles krijgen hoogstwaarschijnlijk een variant van de nieuwe APU van AMD die de transport van info verbeterd met een paar honderd keer. De nieuwste PC’s hebben dit al en over 2 maanden komt de nieuwe Sandy Bridge uit die de pc’s nog sneller maken. DICE werkt al op de nieuwste APU van AMD op de pc. Maar de PS3 heeft deze APU niet. Als DICE al heeft gewerkt op de APU, en volgend jaar word het waarschijnlijk Frostbite 2.5 aangezien Sandy Bridge uitkomt, dan kunnen ze Frostbite 2.0( of 2.5) makkelijk gebruiken op next gen consoles.

 9. Anoniem -   
  Patty's avatar

  Ey gasten, laten we nou eerlijk zijn, van wat we gezien hebben van Battlefield 3 tot nu toe, stoot deze game iedere andere van de lijst 😉

 10. Anoniem -   
  henky's avatar

  in 2007 was het al tijd voor een betere console, ik ben van pc gaming afgestapt omdat ik het upgraden zat was, maar mijn pc uit 2004 draait vele male hogere graphics dan mijn ps3 ooit heeft gedaan, en dan niet alleen een hogere resolutie. Maar ook de textures zelf zijn gewoon van hoge resolutie en niet zo als met de ps3 dat als je naar een muur of de grond kijkt van dichtbij dat het gewoon 640×480 textures zijn.

  Die textures had ik in 1999 ook met quake 3 arena.

  De engine’s van nu en zelfs van 2004 zijn prima, zolang de ps3 die engine’s nog niet kan draaien op fatsoenlijke resolutie en vooral het belangrijkste! met fatsoenlijke textures in plaats van textures van de omgeving die 4 keer worden opgescaled zodat de randjes van alle objecten in elk geval wel 720p zijn (ja 720p is fatsoenlijk genoeg maar ooit wel es gekeken naar de textures waar de wereld mee is opgebouwd? die zijn zeker 4 keer upgescaled)

  halflife 2 op mijn pc uit 2004 op 1400×900 die had elke steen elk stuk vloer etc ook daadwerkelijk in de resolutie waar je het spel op instelde en niet die upgescalde crap die je op de ps3 tegenkomt.

  begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met mijn ps3 en ben blij dat ik van dat domme geupgrade op de pc af ben maar zodra we het over mooie graphics hebben of weet ik wat dan kan ik wel vertellen dat de ps3 bij lange na niet in de buurt komt van wat ik destijds op mijn pc draaide.

 11.    169 XP
  henkie's avatar

  @henky: ja je hebt helemaal gelijk want killzone 3 en crysis 2 zijn lelijker dan half life 2. not

 12. Anoniem -   
  Wouter's avatar

  cock of dooly is achterhaald kwa engine, bij DICE ontwikkelen ze tenminste een nieuwe engine, waarbij je ook ziet dat de graphs ook compleet verbeterd zijn ten aanzichte van bfbc2. mw2 was de laatst fatsoenlijk kwa graphs en gameplay van de cod series. bij battlefield is sinds bad company de game kwa gameplay en graphs overgeweldig.

 13.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Afwachten

 14.    267 XP
  Emile's avatar

  Kwijl?
  Hier ligt een oceaan!

 15. Anoniem -   
  JC's avatar

  En wat is er nieuw aan de video ???
  Iedere keer zeggen ze een nieuwe video!!!
  Heb ik toch al 100.000 keer gezien.
  Of ge-edit in korte schiet/sprint stukjes
  of in 2 delen.

Pro-Russische rebellen gebruiken Battlefield 3 om nep video te maken die Amerika moet beschadigen
Zondag Budgetdag – Games – 16 Februari
DICE is niet van plan om Battlefield 3 als remake op next-gen consoles uit te brengen
Bekijk hier een prachtige Battlefield 3 montage