F1 2021 bevat als nieuw onderdeel ‘Braking Point’ en deze verhalende modus laat je een avontuur beleven dat wat leentjebuur speelt bij Drive to Survive van Netflix. Je krijgt te maken met rivalen en gewaagde duels op de baan, maar veel weten we nog niet over deze modus.

Codemasters licht echter een tipje van de sluier op en onthult welke personages je zult tegenkomen in deze modus. Hieronder vallen bekende personages, alsook gloednieuwe figuren. Hieronder op een rijtje wie je in Braking Point zult treffen.

Aiden Jackson – Aiden is een potentiële wereldster. Een jonge veelbelovende coureur die zijn eerste F1-seizoen tegemoet gaat en zijn teamgenoot, Casper Akkerman, adoreert. De carrière van Jackson wordt gezien als een succesverhaal doordat hij zijn weg omhoog heeft gewerkt via de F2. Aiden is makkelijk om van te houden en hij kan zich sterk houden voor de camera’s. Desalniettemin worstelt hij achter de schermen met de transitie naar de grote competitie.

Casper ‘Cas’ Akkerman – Casper is bekend voor zijn ijskoude no-nonsense-aanpak en is vastberaden om zijn eigen team te helpen om uit de middenmoot te geraken. Zijn rustige houding en vastberadenheid hebben hem veel gebracht in zijn illustere carrière. Desalniettemin voelt hij zelfs met zijn enorme talent de druk om zijn succes vast te houden.

Devon Butler – Is de Braking Point antagonist. Devon is veel meer dan een bijdehante luidkeelse coureur die een naam voor zichzelf probeert te maken. Hoewel hij wordt gerespecteerd op de baan, laat zijn gedrag buiten de baan te wensen over. Butler gebruikt de aanvaringen met zijn dreigende concurrentie om ze van de leg te krijgen door bijvoorbeeld de wijsneus uit te hangen of prikkelende opmerkingen te maken. Houd van hem of verafschuw hem, Devon Butlers intentie is om een levende legende te worden in de wereld van de F1.

Brian Doyle – Brian is de verbindingspersoon van de teambaas en het lukt hem niet om alles gesmeerd te laten verlopen. Doyle spendeert veel van zijn tijd als een tussenpersoon die berichten en racestrategieën doorgeeft en onenigheden binnen het team weer gladstrijkt. Hij heeft zich bewezen binnen de sport en leidt een geoliede machine. Brian ademt Formule 1 en beleeft hoge pieken maar ook diepe dalen.

Zoe Akkerman – Zoe is Caspers vrouw en zijn rots in de branding. Ze loopt al flink wat jaren mee binnen de sport en weet dat opofferingen van haar man nodig zijn om competitief te blijven. Zoe is altijd daar wanneer er sympathie of een lief woordje nodig is, waar haar man ook in de wereld is. Zoe is een moeder van een jonge dochter Lily en ze is de enige persoon die weet met wat voor uitdagingen Casper moet worstelen om de competitiestrijd aan te kunnen gaan met de nieuwe generatie coureurs.

F1 2021 komt op 16 juli uit voor onder andere de PlayStation 4 en PlayStation 5.