Sinds vandaag ligt Mortal Kombat officieel in de winkels en iedere fan van deze succesvolle franchise kan weer aan de slag met deze Beat ‘m Up. Je kan natuurlijk alles over Mortal Kombat lezen in onze review, maar zelf de game spelen is toch leuker. Voor de PlayStation 3 gamer zit er ook wat exclusiefs bij, namelijk Kratos: het hoofdpersonage uit de God of War serie.

Kratos maakt zijn opwachting in het Shaolin Tournooi en jij kan heersen met deze brute krijger. Natuurlijk wil je weten wat je allemaal met de God of War kan doen en daarom hebben we deze special voor jullie gemaakt. Kom nu alles te weten over de krachten en mogelijkheden van Kratos in de nieuwe Mortal Kombat.

Details

 • Kratos is een tacticus, geen brawler: De combo’s van Kratos zijn niet gericht op snelheid of enorme kracht, dus button smashen met de God of War zal je niet helpen.  Je zal met veel finesse en sluwheid je tegenstander moeten verslaan.
 • De Helios Head: Scorpion heeft zijn speer, Sub-Zero heeft zijn Ice Blast en Kratos heeft zijn Helios Head! Deze geweldige combo heeft een indrukwekkend bereik, deelt rake klappen uit en slaat luchtaanvallen van je tegenstanders af. In navolging van de Olympic Ascension wordt de aanval nog sterker en bruter.
 • Afwachten tot de juiste gelegenheid: De sterkste combo van Kratos is de Olympic Ascension. Met deze krachtige combo lanceer je Kratos en de tegenstander beide de lucht in en als je de Olympic Toss (rondje) erachteraan doet, krijg je een spectaculair einde met een 30% damage aan je tegenstander als gevolg.
 • Kratos de Turtle Killer: Kwel een defensieve vijand met de Hades Pain (◄+vierkantje, ◄+rondje) en de Hades Edge (◄+vierkantje, driehoekje). De Hades Pain eindigt met een lage aanval, de Hades Edge verslaat een gehurkte block. Als je beide combo’s mixed, zal je tegenstander geen balans meer hebben in close-quarters brawls.
 • Wees niet te enthousiast: Als je tegenstander snel kan teleporteren, zoals Scorpion of Smoke, blijf dan op een afstand en probeer met de perfecte timing de Apollo’s Bow uit te voeren. Om zo’n aanval te blocken, gebruik dan de Golden Fleece om je tegenstander weg te vagen met Apollo’s Bow.
 • Kratos eet vuurballen als ontbijt: Tegenstanders zoals Shang Tsung kunnen vuurballen afvuren, maar dat werkt niet bij Kratos als je de Golden Fleece uitvoert. Ze gaan regelrecht terug naar de tegenstander, dus wie de bal kaatst, kan deze terug verwachten!

Movelist

 • Head of Helios: ▼,◄,driehoekje
  Verdoofd de tegenstander, makkelijk op te volgen door combo’s, Enhanced combo deelt extra schade uit.
 • Apollo’s Bow: ▼, ►,driehoekje
  Vuurt twee projectielen, Enhanced combo drie.
 • Zeus Rage: ▼,►,kruisje
  Volg de instructieknoppen die verschijnen, Enhanced combo voegt derde hit toe.
 • Golden Fleece: ▼,◄,vierkantje
  Pareert inkomende aanvallen, activeert counteraanvallen, stuurt inkomende projectielen terug naar de tegenstander.
 • Hermes Dash: ◄,►,rondje
  Zorgt voor extra schade, raakt tegenstanders in de lucht.

Fatalities

 • Blade of Olympus: ▼,▼,◄,►,driehoekje(sweep-afstand)
 • Medusa’s Gaze: ▼,◄,▼,►,vierkantje(spring-afstand)

Killer Kratos Combos

 • Hellraiser: ►+ driehoekje, Helios Head, Pandora’s Soul (►+rondje, ◄+ hold driehoekje), Olympic Toss (Circle in mid-air)
  Produceert 6 hits, 39% Damage
  Veel van Kratos basic blade combo’s kunnen uitgevoerd worden met de Helios Head en meer follow-up attacks!
 • Zeus Pounce: Jump kick, Enhanced Zeus Wrath (▼,►,kruisje+ R2)
  Produceert 5 hits, 23% Damage
  Voer een kick uit voordat je de grond raakt voor de beste positie met deze aanval!
 • This is Sparta!: rondje, Helios Head, Enhanced Hermes Dash (◄,►, rondje+ R2)
  Produceert 3 hits, 23% Damage
  De Circle Kick van Kratos laat een perfecte opening over voor diverse opvolgense Special Attack, inclusief zijn Cestus X-ray Attack!
 • Sun and Moon: Jump punch, Athena’s Fury (driehoekje,vierkantje,driehoekje), Apollo’s Bow
  Produceert 6 hits, 20% Damage
  Voer snel de Apollo’s Bow uit voor je laatste hit met Athena’s Fury!

Blades of Exile

Versla Shao Kahn in de Ladder Mode met Kratos en je krijgt zijn Blade of Exile. Ga daarna naar het Nekropolis en zoek Kratos daarop. Dan unlock je zijn ‘Alternate Fear’ kostuum: dezelfde outift die je verdiend als je God of War III uit hebt gespeeld.