Gisteravond was het weer zover, de vierde race in het Official PSX-Sense Gran Turismo 5 Championship ging van start. Ditmaal was het Eiger Nordwand Kort circuit het decor en dat voor maar liefst 50 rondes. De heren coureurs moesten minimaal twee keer een verplichte pitstop maken, anders dreigde er een diskwalificatie.

De grote afwezige van de vierde en belangrijke race was medekoploper Arwin1993. Doordat zijn auto op dit circuit niet door de technische keuring kwam, mocht hij niet deelnemen. Dat terwijl er nog een probleem opdook: het weer. Tijdens het warmrijden voor de race in de bergen kwam het met bakken uit de hemel regenen. Dat niet alleen, ook werd er sneeuw geconstateerd.

Gelukkig bleef het vanaf het begin van de start tot en met het einde van de race droog en scheen de zon volop. Dit toch soms tot ergernis van de coureurs, omdat bij het uitgaan van de tunnel je compleet verblind werd en dat is nooit wennen, ook niet na 50 rondes.

De race ging denderend van start en niemand minder dan de koploper in het kampioenschap, r03n_d, nam de leiding en liep gemakkelijk uit op de rest. Daarachter was het gevecht begonnen tussen DaRoeler en WoofeR, die om de beurt de tweede plek bezette. Wouter1980 reed op de vierde plaat door persoonlijke fouten in het begin en was geen bedreiging voor beide coureurs.

Na een persoonlijke fout van DaRoeler reed WoofeR bij hem weg en dat zorgde voor een rustige rit voor WoofeR. DaRoeler besloot om eerder te gaan pitten dan WoofeR, wat hem het voordeel gaf in de strijd om de tweede plaats. Wouter1980 volgde hem snel en toen WoofeR in de pitstraat reed, werd hij ingehaald door beide coureurs.

Nog voordat alle drie de coureurs de pitstraat bezochten, was het al over en uit voor r03n_d. Ditmaal waren er technische problemen aan de auto, waardoor hij uiteindelijk vierde is geworden in deze race.

In de laatste paar rondes kwam Wouter1980 nog dichtbij DaRoeler, die inmiddels op de eerste plaats reed, maar door een persoonlijke fout van Wouter1980 lukte het hem niet meer om voor gevaar te zorgen, tot de laatste ronde althans. DaRoeler maakte een bijna fatale fout in de hairpins en stond helemaal stil. Dit resulteerde in een close-finish tussen DaRoeler en Wouter1980 waar eerstgenoemde alsnog aan het langste eind trok en op de hoogste trede van het podium stond, gevolgd door Wouter1980 en WoofeR.

Race 4 – Woensdag 20 april 2011

Circuit: Eiger Nordwand Kort
Aantal rondes: 50
Hulpmiddelen: Alleen ABS
Verplichte pitstop: Minimaal twee
Openingstijd lobby: 19:30 uur
Aanvangstijd race: 20:00 uur

Uitslag Race 4

Tussenstand kampioenschap

  1. DaRoeler – Mitsubishi FTO Super Touring Car: 33 punten
  2. r03n_d – HKS CT230R ’08: 27 punten
  3. Wouter1980 – BMW M5 ’08: 24 punten
  4. Arwin1993 – Nissan GT-R SpecV: 23 punten
  5. WoofeR – Abt Audi TT-R Touring Car ’02: 21punten

Foto’s Race 4