Het is weer flink vooruit kijken naar nieuwe games en we worden onder andere vrolijk met het vooruitzicht op F.3.A.R., het derde deel in de zeer bekende F.E.A.R. serie. Vandaag heeft het officiële Amerikaanse PlayStation Blog een lijst gepubliceerd met alle vijanden die in deze game zullen voorkomen, inclusief details.

Almaverse Enemies

De Almaverse Enemies zijn de vijanden die regelrecht door je grootste vijand Alma op je worden afgestuurd. Hieronder vallen twee soorten, namelijk de Scavengers en de Creeps.

Scavengers

Scavengers zijn agressieve wezens die continue honger hebben, ze trekken vooral op in groepjes en zijn zeer gedisciplineerd als het draait om het uitroeien van de tegenstander, in dit geval ben jij dat dus. Ze maken gebruik van de muur en de grond en als je eenmaal een horde tegenkomt zullen ze je één voor één gaan aanvallen.

 

The Creep

Dit gare stuk ellende heeft ook als grootste doel om jouw en je broer Paxton Fettel uit te schakelen. Behalve het uiterlijk is er verder niet veel bekend over deze vijand, maar wel weten we dat zelfs Alma stuiptrekkingen krijgt van deze wezens. Dit duidt er natuurlijk op dat deze wezens wel een bepaalde kracht met zich meedragen.

Survivors

De Survivors zijn een groep met overlevenden van de grote plaag, daarentegen zijn ze wel geïnfecteerd. Het blijft heerlijk hoe ook zij het liefst hebben dat jouw lichaam door de rondte slingert, want dat is het nou eenmaal: jij moet gewoon dood.

Cultists

Cultists zijn knettergekke vijanden en ze komen alleen voor in groepen en als ze je eenmaal spotten gaan ze als mallen in de rondte rennen om zo de aanval op jouw te lossen. Zien ze je van een grotere afstand aan komen, maak je dan maar klaar voor een ambush. BANZAI!

Cannibals

Zoals de naam al zegt, krijgen we in F.3.A.R. ook te maken met echte kannibalen.  Ze wachten je op en zullen uiteindelijk ook voor de ambush gaan. Ze verstoppen zich veel in stapels lijken zodat ze niet opvallen en ze je lekker kunnen verrassen. Er zitten ook een paar tussen die geschut staan, zij zullen je van een afstandje met messen gaan bekogelen.


Armacham Soldiers

De Armacham Soldiers zijn de soldaten onder leiding van Alma. Ze zijn bepantserd en zullen dus meer kogels moeten vangen om omgelegd te worden. Ook over deze groep vijanden hebben we weer een heleboel informatie!

Grunts

Grunts zijn agressieve en gedisciplineerde bepantserde vijanden. Ze zullen net als de Survivors ook voor een ambush gaan. Dit doen ze samen met hun squad leden om zo extra mankracht te kunnen leveren. Ze voeren allemaal verschillende manoeuvres uit om jouw op het verkeerde been te zetten. Ze kunnen ook vanuit de cover kogels lossen.

Snipers

De Snipers zijn de vijanden die je vooral van grote afstand moet gaan afweren, maar hoe kan het ook anders. Ze zitten goed verscholen en komen uit hun schulp zodra ze hun schot hebben getimed. Zodra deze uit hun cover komen zal er een rode laser te zien zijn, dus ontwijken is mogelijk natuurlijk. Hiermee verraad hij waarschijnlijk ook zijn locatie.

Heavy Rockets

Net als de snipers zijn ook de Heavy Rockets van een grotere afstand te bevinden. Als zij richten komt er een groene laser, in plaats van een rode. Zo is deze te onderschijden van de snipers en er zal ongetwijfeld een raket op je afgevuurd worden, ook hier verraad de vijand zijn locatie als je goed oplet.

Heavy Riots

Heavy Riots zijn zelfverzekerde en gedisciplineerde vijanden. Ook zij dragen een pantser en dragen ook nog eens een extra schild: een riot shield. Hiermee zullen ze op je inlopen en kogels opvangen, om je uiteindelijk proberen te elimineren. Ze zijn de meest agressieve Armacham Soldiers en ze hebben maar een paar zwakke plekken…

Phase Commanders

Phase Commanders zijn mensen die zeer veel van technologie afweten en erg intelligent zijn. Ook kunnen ze een soort van onzichtbaar worden om zo door muren en obstakels heen te gaan. Hiermee zal de Phase Commander zijn uiterste best doen om zo dicht mogelijk bij jouw te komen, om die ene fatale klap te leveren.

Phase Casters

Phase Casters zijn menselijke soldaten die ook zeer veel afweten van technologie, alleen zullen deze meer gebruik maken van het transporteren van hunzelf en objecten. Ze kunnen slaven opwekken via een soort portaal en als deze zijn vermoord kan de Phase Caster door blijven gaan met het spammen van nieuwe slaven. Het wapen dat hij bij zich draagt is de Beam Weapon, maar deze wordt alleen gebruikt op de last-minute.

Al met al worden we verblijdt met een leuk assortiment aan vijanden, wat vinden jullie van hetgeen dat we krijgen voorgeschoteld? Laat het ons weten in de comments!