http://www.psx-sense.nl/plaatjes_2011/img_4db1932f0d8be.jpg

Het eerste bericht op PSX-Sense die meldde dat het PlayStation Network offline was is inmiddels aan het exploderen en gaat richting de 500 reacties. Mensen verliezen hun geduld en eisen een verklaring, want wat is er nu in vredesnaam aan de hand? Anonymous heeft betrokkenheid tot de downtime van het PlayStation Network ontkent, maar toch heeft Sony stilletjes gehint naar een mogelijke ‘aanval’. We zijn wat rond gaan vragen aan bekende mensen in de hacking scene en niemand lijkt er ook maar iets vanaf te weten.

As for the real reason behind the worldwide network outage it is still again anyone’s guess why it going to take a DAY or TWO to repair, and even tho the Europe Arm of Sony was hinting towards “possible attacks”, Anonymous group has made it clear in their IRC channel to many angry PSN users, that they are not in any way shape or form behind this current outage!

Bron

Wel wist iemand ons ‘anoniem’ te vertellen dat het mogelijk kan zijn dat een onbekende hacker mogelijk zo diep in het PlayStation Network wist te komen en het uiteindelijk ‘uit’ wist te zetten. Dit is natuurlijk maar een wilde gok, alleen gezien de omstandigheden zou het ons niet verbazen dat dit zomaar eens het geval zou zijn. Want hoe is het mogelijk dat een volledig, internationaal, goed beveiligd, gaming netwerk zomaar offline gaat en dat onverwachts? Sony weet nog steeds niet te vertellen waarom dit gebeurd is, wanneer ze het mogelijk kunnen fixen, of er data weg is…we weten helemaal niks.

Natuurlijk proberen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden, we krijgen dan ook talloze mailtjes binnen met vragen van wat is er aan de hand? En het enige wat we kunnen antwoorden is ‘Dat weten we niet’. Sony heeft nog nergens een reden gegeven, behalve het feit dat ze verdenken dat het door een externe partij mogelijk gesaboteerd is.

Er is ook nog geen schatting van wanneer het PlayStation Network weer online gaat en is het nog steeds afwachten tot een officiële reactie van Sony.