We hebben het al een tijdje geleden aangekondigd dat Sony met een PlayStation Tablet zou komen en vandaag is de aankondiging van Sony daadwerkelijk gekomen in Tokyo, Japan. Tevens komen ze niet met één PlayStation Tablet, maar met twee verschillende series die het logo ‘PlayStation Certified’ mogen dragen en staan ze gepland om in de herfst van dit jaar uit te komen.

De eerste PlayStation Tablet is de S1 en is een platte tablet die wordt aangedreven met Tegra en heeft een 9 inch scherm. De tweede PlaStation Tablet is de S2 van Sony. Deze is inklapbaar en heeft twee schermen die beide 5,5 inch groot zijn met een resolutie van 1024×480. Deze zal net als een Nintendo DS werken: het onderste scherm bevat de knopjes en het bovenste scherm toont je de acties die je onder uitvoert.

De beide Sony PlayStation Tablets zullen dus het ‘PlayStation Certified’ logo bevatten. Dit betekend dat de tablets geschikt zijn om er PlayStation games op te spelen, zoals PlayStation 1 games en mobiele games die goed gekeurd zijn door Sony. Verder zullen beide tablets gebruik maken van de 3G- en 4G connectiviteit, draaien op Android 3.0 en hebben natuurlijk wi-fi.

Het laatste feitje wat bekend is over de tablets is dat als je een Sony BRAVIA TV hebt, dat je de tablets als afstandsbediening kan gebruiken voor je BRAVIA TV.

Hoe zien de PlayStation Tablet S1 en S2 er nu uit? Bekijk hieronder de eerste video waarin je beide tablets kan zien en bekijk daaronder de eerste foto’s. De eerste vijf foto’s zijn die van de PlayStation Tablet S1 en de laatste vijf foto’s van de S2. Bekijk nu alles hieronder van de nieuwste telgen in de steeds groter wordende PlayStation familie.