De PlayStation Tablets zijn officieel aangekondigd: foto’s en video!

We hebben het al een tijdje geleden aangekondigd dat Sony met een PlayStation Tablet zou komen en vandaag is de aankondiging van Sony daadwerkelijk gekomen in Tokyo, Japan. Tevens komen ze niet met één PlayStation Tablet, maar met twee verschillende series die het logo ‘PlayStation Certified’ mogen dragen en staan ze gepland om in de herfst van dit jaar uit te komen.

De eerste PlayStation Tablet is de S1 en is een platte tablet die wordt aangedreven met Tegra en heeft een 9 inch scherm. De tweede PlaStation Tablet is de S2 van Sony. Deze is inklapbaar en heeft twee schermen die beide 5,5 inch groot zijn met een resolutie van 1024×480. Deze zal net als een Nintendo DS werken: het onderste scherm bevat de knopjes en het bovenste scherm toont je de acties die je onder uitvoert.

De beide Sony PlayStation Tablets zullen dus het ‘PlayStation Certified’ logo bevatten. Dit betekend dat de tablets geschikt zijn om er PlayStation games op te spelen, zoals PlayStation 1 games en mobiele games die goed gekeurd zijn door Sony. Verder zullen beide tablets gebruik maken van de 3G- en 4G connectiviteit, draaien op Android 3.0 en hebben natuurlijk wi-fi.

Het laatste feitje wat bekend is over de tablets is dat als je een Sony BRAVIA TV hebt, dat je de tablets als afstandsbediening kan gebruiken voor je BRAVIA TV.

Hoe zien de PlayStation Tablet S1 en S2 er nu uit? Bekijk hieronder de eerste video waarin je beide tablets kan zien en bekijk daaronder de eerste foto’s. De eerste vijf foto’s zijn die van de PlayStation Tablet S1 en de laatste vijf foto’s van de S2. Bekijk nu alles hieronder van de nieuwste telgen in de steeds groter wordende PlayStation familie.

 1.    12 XP
  PS3-Gaming's avatar

  Lijkt me best een vet ding. Ben benieuwd hoe duur die gaat kosten.

 2.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Niets voor mij

 3.    253 XP
  Xenopredator's avatar

  Ziet er best wel sick uit!

 4.    86 XP
  ralph9994's avatar

  Playstation tablet???? dus als je het merk sony op een ipad plakt is het meteen ook playstation??

  EDIT: had het playstation certified niet gelezen:P -_-. anyway meer een normale tablet die toevallig ook playstation certified is.

 5. Anoniem -   
  Ricky's avatar

  De S2 is maar een lelijk ding. Snap niet waarom iemand zoiets zou willen aanschaffen.

 6.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @Ricky: Dat vindt jij 😉 De S2 is waarschijnlijk ideaal voor onderweg in de trein bijvoorbeeld, inklapbaar en kleiner dan de S1 !

  Persoonlijk vindt ik beide namelijk echt mooi en hopelijk pakken ze goed uit als ze aan het einde van dit jaar uitkomen…

 7.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ze zien er wel erg dik uit dus ik hoop dat ze allebei snel zijn

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  Shjjiitt die S1 ziet er gelikt uit!

 9. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  Heel benieuwd naar de prijs…

 10. Anoniem -   
  Yeah's avatar

  Zien er te dik uit tegenover de concurrentie, iets platter en het kn wel de nummer 2 worden vn de tablet marketplace(iPad blijft natuurlijk nummer 1)#noapplefanboy

 11. Anoniem -   
  Yeah's avatar

  Zien er te dik uit tegenover de concurrentie, iets platter en het kn wel de nummer 2 worden vn de tablet marketplace(iPad blijft natuurlijk nummer 1)#noapplefanboyjustbeingrealistic

 12.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  ik zou zelf voor die S2 gaan…
  nu de prijs nog weten :0