Ondertussen zitten we al een kleine week zonder het PlayStation Network en dit werkt al flink op de zenuwen bij menig online gamer. Hierdoor onstaan ook diverse geruchten, maar vandaag heeft www.PSU.com laten weten dat er misschien wel meer aan de hand is dan alleen de hacker(s).

Deze mensen beweren dat de servers van het PSN zijn gecrashed en dat Sony hierdoor noodgedwongen het hele systeem opnieuw moet opbouwen. Dit kan natuurlijk enkele dingen betekenen, die niet helemaal rozengeur en maneschijn zijn. De daadwerkelijke geruchten zijn:

– Het PSN heeft een zogenaamde LOIC Attack voor z’n snufferd gehad, wat er voor heeft gezorgd dat de servers flink beschadigd zijn. Sony moet hierdoor het netwerk opnieuw opbouwen.

– In het speciaal zijn de account gegevens servers aangevallen, waardoor het heel goed mogelijk is dat er bijvoorbeeld credit card gegevens zijn buit gemaakt. Ook zijn er geruchten dat er accounts zijn gewist.

– PlayStation Dev accounts zijn ook gekraakt.

Het is natuurlijk allemaal niet zeker of dit waar is, maar het zou Sony nog erger in de problemen kunnen laten geraken. Ook is hier bekend gemaakt dat het PSN binnen een dag of twee weer online zou moeten zijn, maar hier speculeren wel meer geruchten over. Zodra er een bevestiging of iets dergelijks bekend is, zal het natuurlijk op de voorpagina verschijnen hier bij PSX-Sense.