Sony Online Entertainment (SOE) is de divisie onder Sony die zich bezig houdt met het uitgeven van online games en de ondersteuning daarvan. Denk maar eens aan de recent uitgekomen DC Universe Online. Doordat het hele PlayStation Network plat ligt, kan je ook niet meer online gamen en de games van SOE zijn daarom ook niet bruikbaar.

Dit kost de gamer geld, aangezien je voor de games van SOE meestal een maandbedrag moet betalen voor een online membership van een game. Gelukkig voor de gamers die games hebben waarvoor ze online moeten betalen komen ze deze in de toekomst tegemoet. Dit laten ze weten op hun forum via Linda Carlson, de Director Global Community Relations bij SOE. Dit willen ze in de vorm van PlayStation Cash en speciale events gaan doen.

Tevens zegt SOE dat voor zover bekend is bij hun dat er geen gevoelige informatie van de gamers is gestuurd naar verkeerde personen. Dit is hopelijk ook het geval bij de rest van de gamers, maar er is nog niets uitgesloten bij SOE over eventueel data-verlies van gamers.

“We wanted to update you on the status of our examination of the SOE system intrusion we announced last week. We have been conducting a thorough investigation and, to the best of our knowledge, no customer personal information got out to any unauthorized person or persons. We are continuing that investigation and monitoring the situation carefully; should the situation change, we will — of course – promptly notify you.”