Schade kan tot ruim 23 miljard dollar oplopen voor Sony

Het PlayStation Network (PSN) van Sony is gehacked en iedereen weet dit al. Het schijnt dat er gegevens van ruim 77 miljoen gamers op straat liggen, maar dat is niet het enige wat Sony zorgen gaat baren. Volgens een schatting gaat deze enorme inbraak op het PSN ruim $ 23 miljard kosten voor Sony, wat ongeveer op € 15,7 miljard euro neerkomt.

De schatting is gemaakt door het data-security bedrijf The Ponemon Institute. Volgens de cijfers uit 2010 toen het bedrijf dit onderzocht zou het om en nabij de $ 318 miljoen liggen, maar als je eenmaal de 77 miljoen accounts gespreid over de hele wereld meetelt die het PSN nu heeft, loopt dit bedrag nu op tot ruim $ 23 miljard.

“Simply put, [this is] one of the worst breaches we’ve seen in several years.”

 1. crew Redacteur -    747 XP
  Larssonio's avatar

  Das globaal gezien zo’n 300 dollar per lid, daamn

 2.    228 XP
  Obvious's avatar

  Weouhahaha ik lach Sony echt vierkant uit LOLLLLLLLLLLL Geohot doet 100% met mij mee (met uitlachen) hahahaahaha

 3. Anoniem -   
  PS3>XBOX360's avatar

  Op wikipedia staat dat de omzet van Sony € 53,4 miljard (2004) is, dan is 15,7 miljard toch veel? Is dit dan slecht nieuws voor sony??? Of heb ik het verkeerd voor??

 4.    54 XP
  deltra's avatar

  @Obvious: Waarom leven mensen zoals jij op de aarde? Wat is je doel? Als je het wil verzieken hang je zelf dan op plz. SUKKEL~!!!

 5. Anoniem -   
  PS3>XBOX360's avatar

  @Obvious: Het is niet omdat je een Xbox-fanboy bent dat je Sony moet uitlachen. Als zoiets met live gebeurt zou ik hen ook niet uitlachen, toon een beetje respect!

 6.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Als ze echt 15 miljard moeten betalen zal dat heel slecht uitpakken voor sony maar ik denk niet dat alle 77 miljoen account’s zijn gestolen dus zal het bedrag een stuk lager liggen

 7.    428 XP
  Djives's avatar

  Ben benieuwd of we er ooit iets van gaan zien.

 8. Anoniem -   
  Ps3vanolaf's avatar

  Simpel toch Sony hoeft maar 1 ding te doen de Hacker te vinden. die aanspraakelijk stellen en dan is die hacker gewoon dik de pineut, Sony heeft zijn ip adress al dus kunnen ze hem zo zoeken,

  (ik weet niet of dit echt zo makkelijk gaat maar theoretisch moet het kunnen)

 9.    35 XP
  Fukijama's avatar

  Als er een mogelijkheid is om geld te krijgen omdat ze worden aangeklaagd dan doe ik mee!
  Wil ook wel 250 tot 500 euro..

  Vooral omdat ook mijn gegevens nu op straat liggen door Sony.. Wil daar wel wat voor terug..

 10.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @ddvos: Hopen dat ze snel de dader pakken en dan die gast meenemen naar een Japanse Dojo. Eens zien of hij nog zo stoer is daarna. BTW gaat Sony dit nooit betalen. Ze komen op een bepaalde manier onderuit of het bedrag gaat veel lager beginnen. Vele mensen hebben ook dubbel accounts waarvan er allerlei fake gegevens werden gebruikt.

 11. Anoniem -   
  BlackOps King's avatar

  @Obvius

  Scheer je weg of gooi je weg van de kanaal , dan word ik blijer dan een rijpe dag :D:D:D:D

 12.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Det word dus en zwaar perioden voor Sony

 13.    132 XP
  speler's avatar

  Ik denk dat velen niet echt begrijpen wat ‘een bedrijf’ betekend. Een bedrijf bestaat uit een leiding, werknemers en ook klanten. Drie dingen die elkaar hard nodig hebben. Geen klanten betekend ook geen werknemers meer, is het dan zo goed om een bedrijf op de knieën te dwingen want dan pak je alles aan, klanten, werknemers en leiding. Dat velen het niet eens zijn met hoe een bedrijf geleid wordt is te begrijpen, maar de gevolgen zullen voor iedereen voelbaar zijn. Wat het eerst gaat zijn werknemers, meestal mensen die ginder voor een paar euro per dag werken. De reacties die je overal leest zijn meestal ondoordacht en zonder besef van gevolgen voor de gewone werknemers of klanten. Uitspraken als ‘Sony in het hart aanpakken, Sony kapot maken, etc… ‘ kom je overal tegen. Leidinggevenden op de hoogste plaatsen kunnen ontslag nemen of ontslag kan aangeboden worden, maar worden zij hierdoor gestraft ? Natuurlijk niet, de ontslagpremie op dat niveau is een zekerheid voor de rest van het leven. Dat ligt compleet anders voor de mensen aan de laagste sport van de ladder. Het is voor het bedrijf te hopen (voor iedereen dus) dat zulke hoge boetes er nooit komen. ….. Ach, -hoor ik er velen zuchten-,.. ik werk er niet hé.

 14. Anoniem -   
  Master's avatar

  Ik hoef geen geld van Sony ter compensatie mocht iemand of een partij dit gaan eisen. Laat Sony doen waar zo normaal goed in zijn. Entertainment bieden.

 15.    169 XP
  nWo_xPsyKo-'s avatar

  wie straffen ze daarmee niet enkel Sony maar ook al de werknemers en de gamers op langere termijn… slechtr oplossing aangezien ik denk dat wij niet veel van dat geld gaan zien.

 16.    137 XP
  pimmetje-r's avatar

  Mensen die meteen geld willen zien als ‘compensatie’ zijn de pest van deze wereld.

 17.    77 XP
  LaurenBots's avatar

  Crap