Nadat eergisteren bekend werd gemaakt dat alle gegevens van alle 77 miljoen PSN gebruikers zijn gekraakt door hackers, zijn veel mensen ongerust geraakt omdat deze onder andere creditcard gegevens op zijn/haar account had staan. Er is geprobeerd om men te sussen met het zeggen dat er niks mee zal gebeuren.

Vandaag wordt het tegendeel bewezen en op enkele fora en sites zijn al de eerste meldingen gemaakt door PSN-gebruikers, die onwillige geldtransacties zijn ondergaan. Bedragen zijn er niet bekend gemaakt, maar het ziet er uit dat het totaal geen rozengeur en maneschijn is. Ook zijn in Amerika al enkele rechtszaken aangespannen tegen Sony wegens slechte beveiliging en openbaring van persoonlijke informatie. Op het moment wordt in het Verenigd Koninkrijk ook overlegd over juridische zaken.

Net nu men dacht dat Sony er langzamerhand weer een beetje bovenop kwam, lijkt het nu weer een stapje terug te moeten doen. Zodra we meer meldingen weten te doen over creditcard fraude via het PSN laten we het jullie gelijk weten, dus hou de voorpagina van PSX-Sense goed in de gaten!