Zoals we jullie gisteren konden vertellen, vond deze ochtend in Japan een persconferentie plaats van Sony in verband met het PlayStation Network. Hier heeft Kazuo Hirai, zoals we ondertussen al wisten, verteld dat de kraak van het Playstation Network ervoor heeft gezorgd dat de betaalgegevens van consumenten in handen zijn gevallen van piraten. Hiervoor bood hij ook oprecht zijn excuses aan voor de persoonlijke gegevens die te grabbel werden gegooid.

Sony is momenteel druk bezig met opnieuw heel wat nieuwe veiligheidsmaatregelen aan te brengen aan het PlayStation Network, zodat dit probleem zeker niet meer kan voorvallen. Tevens zullen ook de persoonlijke gegevens nu stukken beter beveiligd worden en zou een mogelijke nieuwe aanval nu veel sneller ontdekt moeten worden. Verder vertelde Kazuo Hirai dat het PlayStation Network binnen de week opnieuw online zal zijn voor online te gamen, ook zullen het muziek programma Qriocity en de video-on-demand diensten terug ter beschikking worden gesteld. Dit is dan de eerste fase zijn van de herstelling, later zullen ook de PlayStation Store terug ter beschikking worden gesteld en andere functies.

Ook mogen we ons, zodra het PlayStation Network terug online is, aan een compensatie verwachten welke het ‘Welcome Back Program’ genoemd wordt. Alle gebruikers zullen namelijk gratis content ontvangen voor hun PlayStation 3, wat deze content zal zijn is momenteel nog onbekend, maar dit zal per regio verschillend zijn. Ook krijgen we allemaal een 30 dagen abonnement op het PlayStation Plus gratis, en als je al een abonnement van bijvoorbeeld 3 maanden of één jaar hebt wordt deze ook verlengd met nog eens 30 dagen. Ook krijgen de landen waar de Qriocity service beschikbaar is ook nog eens 30 dagen abonnement gratis.

Het ziet er dus naar uit dat alles zeer binnenkort eindelijk achter de rug zal zijn. Verdere details over de gratis content uit het Welcome Back Program en de precieze datum waarop het PlayStation Network terug online zal zijn volgt en deze zal direct hier te lezen zijn op PSX-Sense.