Het is weer eens tijd om even terug te blikken op afgelopen maand. Naast het vele nieuws geven wij jullie een overzicht van de vijf belangrijkste berichtgevingen rondom de PlayStation 3, de PSP en natuurlijk de NGP (PSP2).

Hier is eerst de uitslag van de poll met wat jullie het belangrijkste nieuws vonden in maart:

  1. GTA V 54.72%
  2. Firmware 3.60 18.87%
  3. Assassin’s Creed III 18.87%
  4. Saints Row: The Third 5.66%
  5. Resident Evil: Operation Raccoon City 1.89%

Dan is het nu tijd voor het belangrijkste nieuws van april in de nieuwe PSX-Sense Recap en breng nu ook weer je stem uit!

1. PlayStation Network offline

Het meest schrikbarendste wat er is gebeurd was wel dat het PlayStation Network plotseling offline was. Dit doordat de servers in Noord-Amerika aangevallen zijn door hackers. Mogelijk zijn er Credit Card gegevens gestolen, te koop aangeboden aan Sony en te koop gezet in hackerswereld. Gelukkig ziet het ernaar uit dat het PSN het de aankomende week weer gaat doen en kunnen we met zijn allen een compensatie verwachten van Sony.

2. Mortal Kombat

De klassieke Beat ‘m Up Mortal Kombat heeft een remake gekregen van NetherRealm Studios en deze doet het verdomd goed. Voor de PlayStation 3 gamers hebben we zelfs een extra speelbare character en dat is niemand minder dan onze eigen God of War Kratos. Ook zijn de characters bekend gemaakt die met de eerste DLC komt voor Mortal Kombat.

3. FIFA 12

De voetbalgames komen er in het najaar weer aan en EA Sports komt natuurlijk met FIFA 12. Dit is natuurlijk niet het twaalfde deel, maar nummer zoveel alweer van deze populaire franchise. We hebben deze maand de eerste screenshot getoond met Kaká in de hoofdrol en zijn ook de eerste details uitgelekt.

4. PSPgo

De kleine handheld van Sony die totaal niet loopt gaat ermee stoppen. In Japan is inmiddels de productie stopgezet en de PSPgo zal dan ook langzamerhand uit de winkels verdwijnen. Alleen Noord-Amerika gaat de PSPgo nog even produceren, maar dat duurt waarschijnlijk ook niet lang meer.

5. Vernieuwingen PSX-Sense

Ook voor ons is april een belangrijke maand geweest. Op 14 april zijn we namelijk drie jaar geworden en hebben we een paar vernieuwingen gebracht. Daarnaast is onze gamedatabase verbeterd en hebben we nu ook een releasekalender.

Kort ander nieuws

Niet alleen bovenstaand nieuws was er afgelopen maand, maar wat denk je van de aankondiging van de PlayStation Tablets, Need for Speed: The Run, DLC voor Shift 2: Unleashed, Dragon’s Dogma, Dead Rising 2: Off the Record, EyePet & Friends, de releaseadata bekend zijn geworden van F.3.A.R., Alice: Madness Returns, Driver: San Fransisco, White Knight Chronicles II, Shadows of the Damned, Red Johnson’s Chronicles, Outland, Brink, Twisted Metal en zijn de volgende games uitgekomen die wij beoordeeld hebben: Yakuza 4, WWE All Stars, Homefront, Crysis 2, Need for Speed Shift 2: Unleashed, Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters, X-Men Arcade, Dungeon Hunter: Alliance, Lego Star Wars III: The Clone Wars, Top Spin 4, Tomb Raider HD Trilogy en hebben we de Sony Ericsson Xperia Play onder handen genomen.