US Senator ‘prijst’ de reactie van Sony na PSN-aanval

Zolang het PlayStation Network offline is, zijn er altijd wel mensen boos of teleurgesteld in Sony. Helaas zal dit altijd wel zo blijven, maar er komen gelukkig ook wel positieve berichten naar buiten over de elektronicafabrikant.

Zo zegt Richard Blumenthal, de Amerikaanse senator van Connecticut, dat hij de reactie van Sony waardeert richting klanten na de aanval op het PSN. Hier doelt hij natuurlijk op het ‘Welcome Back Program’ die iedereen aangeboden krijgt in Amerika, met onder andere een accountverzekering met een waarde van $ 1 miljoen. Volgens hem kunnen veel bedrijven hier een voorbeeld uit halen van wat Sony gelijk heeft geregeld voor zijn klanten.

“Sony’s response to preventing similar attacks in the future could serve as a model for other companies facing similar criminal hacking.

The crime perpetrated on Sony and PlayStation Network users is part of a larger troubling trend of cybercrime, and a reminder that our laws and data security resources must keep pace with advancing technology. I look forward to working with Sony and others in the future to determine the best way forward, and continue to urge the Justice Department to pursue the criminals who attacked Sony’s information system.”

 1. Anoniem -   
  DJMafkees's avatar

  Dat kan mij niks schelen ik wil gewoon psn weer online hebben ik wil niks van sony.

 2.    147 XP
  Mr-Quest's avatar

  en ja hoor en nu is het allleen amerika???? Sony WTF. SCHIET NU EEENS OP MET HET NETWERK. EN WEEES EEN GVD EERLIJK.

 3. Anoniem -   
  girl94's avatar

  amerika krijgt bijna alles 😛 maar jahh… moet leren voor mn exame, voor mensen die dit jaar exame hebben ik hoop dat jullie allemaal slagen!! jongens Succes 😉

 4.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @Mr-Quest: Dit is een Amerikaanse Senator die reageert in Amerika op Sony Computer Entertainment AMERICA (SCEA). Wij krijgen ook zo’n aanbieding, zoals je al eerder op onze site kon lezen !

 5.    127 XP
  LEROYJ's avatar

  @Mr-Quest: sony is eerlijk dus stfu

 6.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Hmm

 7.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  Die senator heeft zeker ook een PS3. 😛

 8.    147 XP
  Mr-Quest's avatar

  WAT SONY EERLIJK NEEE ECHT NIET. als zei eerlijk zouden geweest zijn had het niet zo lang mogen duren met het naar buiten komen van ja jullie gegeven zijn gestolen enz. Nee ik heb totaal geen vertrouwen meer in sony ze moeten nu echt de komende jaren zich heeel goed opstellen tegen over hun klaten.

  en ik heb alles recht om boos te zijn ik kan niet bij me games die ik heb aangekocht via psn 36st. en ik heb heus ook wel game op bluray maar schiet niet echt op als je die games al heb uitgespeeld. online game gaat niet.

  verder @ iedereen die mij niet mag reageer dan niet op mijn opmerkingen. en niet alles zo letterlijk nemen.

 9.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @Mr-Quest: Als je alles goed hebt gevolgd, is Sony altijd eerlijk geweest, ook over de eventueel verloren gegevens. Trouwens, gedownloadde games kan je gewoon spelen, alleen niet online ! Ik snap dat je boos bent, maar ze hebben altijd duidelijk alles aangegeven !

 10. Anoniem -   
  axeldc's avatar

  @Mr-Quest:
  SOny heeft NOOIt iets beloofd aan de mensen. Sony kan dus geen beloftes nakomen als ze geen beloftes maken. Ze hebben alleen gezegd: wij hopen dat het … weer online is. Van een belofte is nog nooit sprake geweest. En info achterhouden is niet hetzelfde als liegen.

 11.    147 XP
  Mr-Quest's avatar

  @WoofeR: UUUhmm nee sorry ik kan ze niet spelen reden: 1 dag voor de outage van psn heeft sony mijn account gedeactiveerd. en zolang ik mijn account niet kan activeren gaat het lastig.

 12.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @Mr-Quest: Waarom heeft Sony jouw account dan gedeactiveerd ?

 13. Anoniem -   
  petje11's avatar

  Ik Vind het gewoon achtelijk dat mensen een CC gebruiken om dingen te kopen op psn van 4,99 of 49,99 Euro.
  Een CC is eigenlijk voor onverwachte dingen en andere uitgaven.
  Koop gewoon een psn netwerk kaart in de winkel , veel veiliger !
  Maar door dit soort onzin met CC op een psn zijn mensen ook de dupe die gewoon een psn kaart kopen.

  Een CC is gewoon geleend geld dus eigenlijk komt het hier op neer.
  Iemand die die z’n CC gebruikt om een DLC te kopen van 4,99 of een avatar 0,99 , die leend dus van een bank geld , om dit te kopen. Dat dit kan is belachelijk. Je betaald er ook nog eens rente over.
  Natuurlijk horen ze wel van je gegevens af te blijven maar vind het ook wel eigen schuld dikke bult.
  Van mij mogen ze dat CC onzin verbieden op de europese psn !

 14. Anoniem -   
  wessel's avatar

  Je kan je cc op 2 manieren afbetalen. Maandelijks het complete bedrag laten afschrijven, dan betaal je geen rente. Of per maand een beetje, dan betaal je wel rente.

 15. Anoniem -   
  HM's avatar

  @petje11:

  Wat is dit nou weer voor vaag verhaal….
  Voor online aankopen is een CreditCard HEEL gewoon. Daarbij kon je de eerste jaren alleen maar middels CC in de PSN store zaken kopen.
  En daarbij leen je helemaal nix, het wordt alleen eind van de maand afgeschreven, maar afgeschreven wordt het 🙂 En als je kiest voor maandelijkse termijnen betaal je rente, das toch normaal ??

 16.    814 XP
  Josthemaster's avatar

  Als PSN weer online is dan goed online zoals het was,en dat Account niet verloren is gegaan.
  Ik dat het voor eind MEI weer goed online is,zo mogen wel eens opschieten.

 17. Anoniem -   
  Rico's avatar

  Spelen jullie uberhaupt wel eens een single player game of zijn jullie van die vriendenloze sukkels die alleen maar vriendjes online hebben en maar even snel online gaan om zogenaamde status te vergaren.

  Zie dit als een goede kans voor je sociale leven en eens single player te spelen

 18.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @Rico: Denk eens ff na wat je zegt wil je ! Ieder heeft zijn eigen smaak qua gamen, hoef je niet gelijk een sukkel te zijn of zo !

 19.    147 XP
  Mr-Quest's avatar

  @WoofeR:

  nou om nabij het feit dat mijn account geactiveerd en gedeactiveerd werd iets van 10x achter elkaar en dat via me eigen ps3 maar dat kan niet eens.

  mahja in iedergeval heb ff een ander spel kunnen lenen van me broer Crisis 2 toch ff wat te doen.

  en volgens een maat van me die ik net sprak zegt dat we vrijdag weer online kunnen gamen.

 20. Anoniem -   
  Dennis's avatar

  “Zie dit als een goede kans voor je sociale leven en eens single player te spelen” +1 voor rico

 21.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @Dennis: dennis is rico
  rico -1 maakt 0

 22.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @mausi-gangsta: Waar baseer jij dat op

 23.    428 XP
  Djives's avatar

  Wat een troll die senator!

 24. Anoniem -   
  petje11's avatar

  @HM: is geen vaag verhaal , betalen kun je met zo veel rotzooi en daar is CC er een van.Mensen moeten weer eens gewoon zoals vroegen pas dingen gaan kopen als ze dat kunnen betalen en daar is z’n CC een voorbeeld van. Waarom CC als je een bankpas en contant geld heb ,, en geloof mij een CC kost altijd geld er gaat namelijk ook jaarlijks wat af.en jou reactie van :een vaag verhaal WTF dude kun je niet gewoon reageren. Je had ook kunnen beginnen van : Dit is jou mening. Vage verhalen bestaan namelijk niet , wel EIGEN meningen !

 25.    26 XP
  thahugo's avatar

  @Mr-Quest: Als alle 12.000 mensen in NL die ook verslaafd zijn zo gaan reageren ontploft de wereld nog.
  SONY bied ons een totaal andere rechtvaardiging aan. Dit doen ze alleen in Amerika, omdat het met het rechtssysteem daar makkelijker is om iets/iemand aan te klagen en dan die aanklacht voor miljoenen , zo niet miljarden in dit geval te verliezen.

 26.    6677 XP
  Myx's avatar

  Eindelijk iemand die het allemaal niet zo negatief ziet.

 27.    844 XP
  thom430's avatar

  @Mr-Quest: Er is een groot verschil tussen laat met info komen en liegen….