FFXIV

Microsoft heeft vandaag op de E3 gereageerd op één punt van de persconferentie van Sony van gisteravond. Op deze persconferentie kondigde Jack Tretton aan dat in 2010 een nieuwe PlayStation 3 exclusive uitkomt en dat gaat om een nieuwe game van de immens populaire Final Fantasy reeks. Final Fantasy XIV wordt, nadat FFXIII voor beide consoles uitkomt, weer exclusief voor de PlayStation 3, maar volgens Microsoft dus waarschijnlijk niet.

De Product directeur van Xbox Aaron Greenberg zei vandaag op de E3 dat hij van mening is dat Final Fantasy XIV geen PS3-exclusive is. Microsoft laat dus weten dat het er niet mee eens zijn dat Sony FFXIV als PS3-exclusive aankodigde en maar eens verhaal moest gaan vragen bij Square Enix.

Aaron Greenberg:

“My understanding is that that is not exclusive.
That would be a good question to ask Square. I know that we have a great relationship with Square. They provided a number of big titles, including some exclusives like Star Ocean, along with having FFXIII demoed on Xbox 360.”

Maar dat is niet alles, want Senior Vice President van Square Enix Shinji Hashimoto heeft vandaag laten weten alle opties open te houden voor Final Fantasy XIV en dat er niks is uitgesloten, dus ook een release voor de Xbox 360 niet. Gelukkig zei een ontwikkelaar van Square Enix wel het volgende over de aankomende online multiplayer game:

“We don’t want to make a copy of World of Warcraft.”