E3 2009: PlayStation 3 versie van Metal Gear Solid: Rising nogmaals bevestigd

rising

Eerder brachten we al het nieuws dat Metal Gear Solid: Rising, waarin Raiden de hoofdrol vertolkt, gewoon verschijnt voor de PlayStation 3. Dit maakte Jack Tretton bekend in gesprek met Geoff Keighly. Zojuist was Konami’s Persconference en daar werd het nogmaals bevestigd voor alle duidelijkheid.

Er werd namelijk weer een trailer getoond, maar dit keer verscheen er ook aan het eind een PlayStation 3 logo. Ook de man achter de Metal Gear Solid franchise, Hideo Kojima, benadrukte dat de game gewoon voor de PlayStation 3 verschijnt. Hiermee komt er dus een eind aan alle speculaties of de game exclusief voor de Xbox 360 verschijnt.

Maar er is meer. Aanvankelijk werd gedacht dat Metal Gear Solid: Rising een Hack ’n Slash game zou worden. Dit is dus niet waar, want Hideo Kojima vermelde nog erbij dat dit gewoon een stealth game gaat worden net zoals de andere Metal Gear games. Ook zei de beste man dat de game gemaakt wordt door een nieuw en jong team van Kojima Productions en we kunnen de game ook op de PC verwachten.

7 reacties

 1.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  yaaay gelukkig 😀

 2.    3759 XP
  jimke1's avatar

  het is fijn om dit te horen maar
  vind het echt schit dat die uitkomt op de xbox360
  blijkbaar gaan alle grote namen over naar die xdoos
  dus denk niet dat ik deze game ga halen

 3.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  gelukkig geen Hack ’n Slash, daar komen er al genoeg van

 4.    68 XP
  Humansoul's avatar

  @jimke1:

  Jammer dat je de game niet gaat halen voor die reden, hoewel ik het er wel mee eens ben dat het teleurstellend is dat de XBOX ook al die games krijgt. Want je koopt de ps3 toch voor zijn exclusives? Jammer om dan te zien dat alles multi-plat gaat.

  @afca-yuri:

  Inderdaad, en nu wekt de game mijn interesse net wat meer!

 5.    6677 XP
  Myx's avatar

  Maakt me dan niet zo heel veel uit dat het op de xbox uitkomt dan, maja denk dat meerdere mensen liever solid hebben dan raiden.

 6.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Gelukkig nog multiplatform :).

 7.    188 XP
  Cassh's avatar

  Dit is dus gewoon een game gemaakt door iedereen behalve de makers van de Metal Gear series… ?

  Wat auteursrechten allemaal niet kunnen verpesten……

  Ik hoop dat de game wel wat wordt, maar dit zijn geen leuke dingen, en mijn verwachtingen zijn hetzelfde als van een nieuwe game en nieuwe ontwikkelaars

  Net als toen GTA IV op de Xbox kwam en het zo ook met Tekken zal zijn, de kwaliteit en essentie van de game raakt verloren en wordt zwaar verpest!!