Het zal niemand zijn ontgaan dat het PlayStation Network bijna een maand lang plat heeft gelegen. Dit is gepaard gegaan met een hoop frustratie van PlayStation bezitters en ongetwijfeld ook met een aantal mensen die over zijn gestapt op de gameconsole van Microsoft.

Er zijn echter ook mensen geweest die de downtime zo erg vonden dat ze hun PSN-account maar gewoon hebben opgezegd. In een interview met Wall Street Journal heeft Sir Howard Stringer, Chief Executive bij Sony, gemeld dat dit slechts een klein percentage van de gamers bevat. Wel had Sir Howard Stringer nog een aantal dingen te melden over het handelen van niemand minder dan Kaz Hirai. Hij deed hierover de volgende uitspraken:

“If anything happened in this period that was positive, Kaz demonstrated coolness and leadership and reliability absent of disagreement and dissidence that was very impressive.”

Tevens had Sir Howard Stringer het volgende te melden over de veiligheid van het PlayStation Network en hoe ze nu verder moeten gaan:

“We had no reason to believe that our security was not good and still no reason to believe it because we have plenty of people looking at it. We’ve learned that we just have to keep improving our security. “We have to earn back the trust and loyalty we may have lost in this circumstance. That’s our goal and that’s one we have to reach.”

Het volledige interview met Sir Howard Stringer is hier te lezen. Het lijkt er dus op dat Sony er niet veel voorzichtiger op is geworden en dat ze er nog steeds van overtuigd zijn dat hun systeem vrij goed in elkaar zit. Wat denken jullie, zal zoiets als dit nog een keer voorkomen of zal het Sony nu eindelijk gelukt zijn een waterdicht systeem te maken?