Sony: “Slechts een klein percentage heeft een PSN-account opgezegd”

Het zal niemand zijn ontgaan dat het PlayStation Network bijna een maand lang plat heeft gelegen. Dit is gepaard gegaan met een hoop frustratie van PlayStation bezitters en ongetwijfeld ook met een aantal mensen die over zijn gestapt op de gameconsole van Microsoft.

Er zijn echter ook mensen geweest die de downtime zo erg vonden dat ze hun PSN-account maar gewoon hebben opgezegd. In een interview met Wall Street Journal heeft Sir Howard Stringer, Chief Executive bij Sony, gemeld dat dit slechts een klein percentage van de gamers bevat. Wel had Sir Howard Stringer nog een aantal dingen te melden over het handelen van niemand minder dan Kaz Hirai. Hij deed hierover de volgende uitspraken:

“If anything happened in this period that was positive, Kaz demonstrated coolness and leadership and reliability absent of disagreement and dissidence that was very impressive.”

Tevens had Sir Howard Stringer het volgende te melden over de veiligheid van het PlayStation Network en hoe ze nu verder moeten gaan:

“We had no reason to believe that our security was not good and still no reason to believe it because we have plenty of people looking at it. We’ve learned that we just have to keep improving our security. “We have to earn back the trust and loyalty we may have lost in this circumstance. That’s our goal and that’s one we have to reach.”

Het volledige interview met Sir Howard Stringer is hier te lezen. Het lijkt er dus op dat Sony er niet veel voorzichtiger op is geworden en dat ze er nog steeds van overtuigd zijn dat hun systeem vrij goed in elkaar zit. Wat denken jullie, zal zoiets als dit nog een keer voorkomen of zal het Sony nu eindelijk gelukt zijn een waterdicht systeem te maken?

 1.    872 XP
  -Sander's avatar

  Gebeurt dus nog een keer.

 2. Anoniem -   
  Mounty's avatar

  Waterdicht zal nooit lukken denk ik dan maar het zal we verschrikkelijk moeilijk en lang duren om het weer te hacken

 3.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  gewoon weer een amazon servertje huren xD
  dit x een met iets meer rekenkracht 😀 en dan wordt hij weer gekraakt.
  ik hoop nu toch wel echt dat ze gebruik maken van SSL-verbindingen en encryptie op databases

 4.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Als hij nog een keer wordt gehackt zullen er wel heel wat meer mensen over gaan naar een Xbox

 5. Anoniem -   
  Ad's avatar

  dan moet je echt zielig zijn als je wilt overstappen maar dat vind ik dan

 6.    45 XP
  tonny_nl's avatar

  ik zal nooit overstappen sins ps1 al fan

 7.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik het zelft boven!.. Maar na 2 keer Ga je wel tewijfel!! Wegens me broer wou vrijdag xdoos hallen alleen voor black ops!! Ik zij je bent niet goed

 8.    321 XP
  Gangstha95's avatar

  @sixtar, leer ff typen a.u.b.

  Ik ga sowieso geen xdoos halen.

 9. Anoniem -   
  jeroen's avatar

  @thijzzy ze gebruikte al SSL en wachtwoorden waren gehasht en CC database encrypted (teminste als ze daar zelf niet over stasn te liegen)

 10.    844 XP
  thom430's avatar

  Als je overstapt omdat je even niet online kan games ben je gewoon verslaafd, en het is niet alsof het op de X360 niet gebeurd(2008 anyone?).

  Feit is dat alles te hacken is, iets wat mensen nog wel eens willen vergeten.
  Dan kan je wel bezig blijven met overstappen….

 11.    217 XP
  lauwie's avatar

  koop een ds (of 3ds). welke idioot gaat nou nintendo ds servers hacken?!?

 12.    20 XP
  black427's avatar

  Ik dek het wel dat het goed komt met het netwerk van sony en de PS3 maar in de toekomst zal ook de kut krakers ook slimmer worden ik heb zelf ook een xbox ik hou gewoon van gamen en die kut box is ook niet alles aangezien dat ik meer games heb voor de xbox is hij half kapot moet ik hem ook steeds laten over heathen en dan weer 20 min wachten en me ps3 heeft nooit wat gehad in de tussen tijd ik verwacht dat sony ook met een jaar abonnement komt voor online gaming en met meer functies dat ze ook meer kunnen geven is alleen maar beter voor hun ontwikkeling in de toekomst kawa online functies in mijn ogen doet hij het van zo veren goed en geloof me die Xbox kan je echt niet beter bieden hoor ik weet ik heb hem ook simpel ding 

 13. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  alles wat men kan maken…valt te kraken..

 14.    219 XP
  SuperDre's avatar

  @lauwie, maarja wie koopt er nou een (3)DS.. LOL…
  Ach de mensen die hun PSN-account hebben opgezegd zullen waarschijnlijk later weer vrolijk 1tje aanmaken.. OF het waren al mensen die bv CFW’s gebruikte en toch al niet op PSN konden..

 15. Anoniem -   
  …'s avatar

  Lag psn plat?