Gerucht: CFW gebruikers kunnen weer op het PSN?

Voor al het gedoe omtrent het PlayStation Network wat bijna een maand plat heeft gelegen was er een ander probleem waar Sony druk mee bezig was, namelijk het gevecht tegen Custom Firmware en het gebruik van hacks op de PlayStation 3.

Het leek erop dat Sony dit gevecht aardig onder de duim had, maar nu is er een gerucht opgedoken dat gebruikers van Custom Firmware met een gemodificeerde versie van firmware 3.55 online kunnen komen. Zonder al teveel in detail te gaan over deze mod; de firmware laat een retail PlayStation 3 zich gedragen als een debug PlayStation.

Normaal zou dit ervoor zorgen dat je gewoon op één van de developer netwerken zou aanbelanden, maar hackers hebben de firmware zo bewerkt dat de PlayStation zich gedraagt als een debug, waar het PlayStation Network weer denkt dat het een retail PlayStation is waardoor men gewoon online kan op de normale servers.

Nu gebeurde dit een week voordat het PlayStation Network plat ging en het was dan ook de eerste gok van veel mensen dat dit de oorzaak ervoor was. Nu blijkt echter dat de mensen met deze CFW een manier hebben gevonden om hun console als het waren te foppen zodat het systeem denkt dat het op firmware 3.61 draait, om vervolgens de gemodificeerde versie te draaien.

Natuurlijk is het momenteel slechts een gerucht en hopen we dat het niet waar is, maar indien dit wel het geval is hopen we maar dat de rest van het nieuwe PlayStation Network ondertussen wat beter beveiligd is. Laat ons weten wat jullie ervan denken in de comments hieronder.

 1.    54 XP
  deltra's avatar

  Will geen hackers zien op PSN.

 2. Anoniem -   
  axeldc's avatar

  Laat ze maar doen. Als ze ons niet treffen is voor mij alles goed

 3. Anoniem -   
  Eddy's avatar

  Wat mij betreft, zou het mogenlijk mogen worden, dat als sony het ontdekt, zij een signaal geven naar de betreffende ps3, die het hele ding opblaast.
  Want als psn weer plat gaat staan uitgerekend die gastjes het hardst te janken op de forums.

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Als het goed is had sony iets in zijn nieuwe frimware dat ze beter konden zien of je CFW gebruikt ofniet?

 5. Anoniem -   
  blaa's avatar

  Kan je mij vertellen waar je dit gerucht van daan hebt? want volgens mij verkoop je onzin!

 6. Anoniem -   
  blaa's avatar

  kan je ook vertellen wara je dit gerucht van daan hebt? want volgens mij is dit dikke onzin!!

 7.    181 XP
  Abel's avatar

  Zou best kunnen. Ze gaan blijven zoeken naar manieren en Sony zal telkens met een oplossing komen.

 8.    153 XP
  Olli's avatar

  @blaa: Daarom noemt men dit ook een “gerucht”!

 9.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  this altijd zo geweest als er een nieuwe update is is het te benaderen via de proxy trucje maar dat wordt altijd enkele dagen na de update dicht gedaan dus nieuws is het niet

 10. Anoniem -   
  blaa's avatar

  het is nog slechter dan jullie het hier typen!!! JE KAN WEL ONLINE MAAR ALLEEN BLACK OPS SPELEN EN DIE LOOPT OOK NOG EENS VAST ZODRA HET SPEL WORDT GESTART!!!!
  ik ben ook tegen cfw players online maar je moet wel goed je nieuws lezen voor dat je het plaatst!! *zucht*

 11.    844 XP
  thom430's avatar

  @blaa:
  Waar de fuck heb jij het over, probeer eens normale fucking zinnen te typen?

  Anyhow, het houd ook nooit op met deze lowlifes….

 12. Anoniem -   
  Anonymous :P's avatar

  Beter is dit werkelijkheid want dan kan ik eindelijk met mijn CFW modded PS3 online. BTW voor iedereen die denkt dat Custom firmware de reden is dat Sony’s netwerk zo lang offline was hebben het mis. Die servers konden net zo goed gehackt worden zonder CFW. Misschien kan je beter boos zijn op Sony want hun zijn ronduit slordig nu zijn ze alweer down en lagen alle gegevens voor de 2e keer op straat :S
  PS: tip misschien minder geruchten op deze site 9 van de 10 komen ze toch niet uit 😉

 13.    169 XP
  nWo_xPsyKo-'s avatar

  zolang de eerlijke consument hier maar niet onder lijdt.