Voor al het gedoe omtrent het PlayStation Network wat bijna een maand plat heeft gelegen was er een ander probleem waar Sony druk mee bezig was, namelijk het gevecht tegen Custom Firmware en het gebruik van hacks op de PlayStation 3.

Het leek erop dat Sony dit gevecht aardig onder de duim had, maar nu is er een gerucht opgedoken dat gebruikers van Custom Firmware met een gemodificeerde versie van firmware 3.55 online kunnen komen. Zonder al teveel in detail te gaan over deze mod; de firmware laat een retail PlayStation 3 zich gedragen als een debug PlayStation.

Normaal zou dit ervoor zorgen dat je gewoon op één van de developer netwerken zou aanbelanden, maar hackers hebben de firmware zo bewerkt dat de PlayStation zich gedraagt als een debug, waar het PlayStation Network weer denkt dat het een retail PlayStation is waardoor men gewoon online kan op de normale servers.

Nu gebeurde dit een week voordat het PlayStation Network plat ging en het was dan ook de eerste gok van veel mensen dat dit de oorzaak ervoor was. Nu blijkt echter dat de mensen met deze CFW een manier hebben gevonden om hun console als het waren te foppen zodat het systeem denkt dat het op firmware 3.61 draait, om vervolgens de gemodificeerde versie te draaien.

Natuurlijk is het momenteel slechts een gerucht en hopen we dat het niet waar is, maar indien dit wel het geval is hopen we maar dat de rest van het nieuwe PlayStation Network ondertussen wat beter beveiligd is. Laat ons weten wat jullie ervan denken in de comments hieronder.