Update: Sony onthult PSP Remaster series voor de PlayStation 3

UPDATE: Ook de eerste trailer van deze remake is een feit, helaas is deze wel in het Japans, maar dit mag de pret niet drukken!

We kennen allemaal de handheld console van Sony wel, de PlayStation Portable, beter bekend als de PSP. Dit kleine apparaatje waar je ook mee kan gamen is aan te sluiten op de PS3, maar Sony is van plan een stapje verder te gaan.

Het grote idee is om topgames die zijn uit gekomen voor de PSP een Remaster versie te geven. Dit betekend dat ze hier een PlayStation 3 versie van gaan maken, oftewel deze games zullen uitkomen op een Blu-Ray disc. De game zal hierbij dus beschikken over full-HD kwaliteiten, 3D functies en ook nog eens exclusieve content.

Sony heeft ook nog eens laten weten dat de savegames die op de PS3 en de PSP staan gedeeld kunnen worden, zo kan je overal en op elke mogelijke manier verder met je eigen savegame. Op het moment is er nog maar één game aangekondigd voor een Remastering en dit is Monster Hunter Portable 3rd, welke op de PS3 uit zal komen als Monster Hunter Portable HD. Er is nog geen exacte releasedatum, maar we kunnen deze game ergens in de zomer verwachten.

Ook kunnen we met trots melden dat Capcom zojuist de eerste screenshots van de Remaster versie hebben vrijgegeven en deze zijn ook te bezichtigen hieronder.

 1.    143 XP
  polopolo's avatar

  Nu maar hopen dat GTA: Vice City Stories ook naar de PS3 komt. 🙂

 2. Anoniem -   
  Boa's avatar

  Ja ja ja 🙂 Monster hunter moet er ook voor Europa komen.
  Geweldige spellen zijn dat.

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Vind het eigenlijk meer iets voor de PSN store dan voor 60 euro in de winkel.

 4.    1868 XP
  elazzja's avatar

  @Myx: Dit gaat ook geen 60 euro kosten lol. Kijk dan naar de PS2 HD classics die rond de 10-15 per stuk kosten. Deze zitten wel vaak gebundeld maar via PSN kun je ze ook los aanschaffen.

  Deze gaan denk ik niet veel meer kosten dan 20 per stuk aangezien het spel al bestaat.

 5. Anoniem -   
  JC's avatar

  @polopolo:
  Dat was ook m”n eerste gedachte

  “We kennen allemaal de handheld console van Sony wel, de PlayStation Portable, beter bekend als de PSP. Dit kleine apparaatje waar je ook voor het vaderland weg kan gamen is aan te sluiten op de PSP,”

  LOL…. Tik foutje…. ?!?

 6. Anoniem -   
  monoliet's avatar

  dees kan maar beter naar europa
  kommen

  ps3 versie van monsterhunter potabel 3g in hd = kwijl

 7. Anoniem -   
  monoliet's avatar

  deze game is nog niet uit in europa !!!

  dus kan men meer vragen .

  maar hoe goed kopper hoe beter

 8.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  @polopolo: juist, dat hoop ik ook. 😀