Met de recente aankondiging van de PSP Remaster Series, een plan van Sony om de beste PSP-games opnieuw uit te brengen voor op de PlayStation 3, konden we het natuurlijk niet laten om even een korte aanbeveling samen te stellen voor Sony. Dus Kaz Hirai: luister goed, want dit zijn de games die wij willen zien in de Remaster Series!

1. De Grand Theft Auto reeks

Met de release van L.A. Noire nog vers in de gedachten kunnen we het natuurlijk niet maken om de meest succesvolle serie van Rockstar te vergeten, namelijk de GTA-reeks. We hebben tot ons grote verdriet slechts één console versie van de GTA reeks mogen meemaken deze generatie, maar de kleinere krachtpatser van Sony heeft maar liefst drie delen in haar repertoire.

Allereerst hebben we Liberty City Stories. Voor de mensen die deze game nog niet kennen, het verhaal speelt zich zo’n drie jaar voor de gebeurtenissen van GTA III af in Liberty City. In de game spelen we met Toni Cipriani, een maffia bad-ass die voor niets of niemand bang is en zich inlaat met de ergste criminelen in de stad, inclusief z’n bloedeigen moeder.

Kort na het succes van Liberty City Stories verscheen Vice City Stories, wat zich, je raad het al, afspeelde in Vice City. Vic Vance speelt in dit deel de hoofdrol met een militaire achtergrond en een hoop problemen die hem achtervolgen. Zijn enige optie om te overleven is het onveilig maken van Vice City en een eigen imperium op te bouwen. Dit doe je door verscheidene gang wars, het omkopen van politie en het overnemen van gebieden. Ook de zogenaamde ‘beach patroll’ werd goed ontvangen in deze game.

Tot slot hebben we nog China Town Wars. Dit laatste deel verscheen eerst voor Nintendo’s handheld, maar Rockstar heeft de game later ook nog uitgebracht voor de PSP. China Town Wars onderscheid zich het meest van de GTA serie door het camerapunt, wat ditmaal van bovenaf is. De cuts-cenes zijn overigens ook niet meer CGI, maar met losse afbeeldingen om een snelle gameplay erin te houden. Al met al hebben deze games het gigantisch goed gedaan, dus het zou niet vreemd zijn om de portable GTA-reeks naar de PlayStation 3 te brengen.

2. Untold Legends: Brotherhood of the Blade

Deze game zal de meeste mensen waarschijnlijk even bekend voorkomen als Thraxxpad en Thrillville, maar deze game heeft toch een speciaal plaatsje in ons hart weten te veroveren en verdient dan ook een plek in deze lijst.

Untold Legends: Brotherhood of the Blade is een RPG die goed te vergelijken valt met games als Dragon Age en Dungeon Siege, maar dan compacter. De game viel bij ons vooral op door de vloeiende combat en toffe actie, gecombineerd met leuke overdreven personages en een boeiend verhaal. De game werd niet door iedereen zo goed ontvangen, maar wij hebben er een flink aantal uurtjes plezier aan overgehouden en zouden het dan ook niet erg vinden om dit nog een keer te doen in Full HD op een 50 inch scherm.

3. Killzone: Liberation

Natuurlijk blijven we een PlayStation site en zijn onze roots nog altijd bij de exclusives die voor velen een reden zijn om een PlayStation console of handheld aan te schaffen. Denk hierbij aan inFamous, LittleBigPlanet, maar ook Killzone kan hier niet ontbreken.

In Killzone: Liberation gaan we dieper in op de gebeurtenissen tussen het eerste en het tweede deel van de Killzone reeks. De game begint twee maanden na de gebeurtenissen van het eerste deel, waarin spelers als Jan Templar undercover achter de vijandelijke linies gestuurd worden. Killzone: Liberation werd niet al te goed ontvangen op de PlayStation Portable vanwege de tegenvallende besturing, maar door de twee analoge sticks van de PlayStation 3 controller zou deze game nog wel eens een gigantisch succes kunnen worden.

4. This.. is… SPARTA!

Nee, we hebben het niet over 300: The Game, maar over onze andere favoriete Spartaan Kratos. Wie kent de pissige macho nou niet, met zijn immense kracht, geketende zwaarden en intense haat richting al het goddelijke. We hebben al van het eerste en tweede deel mogen genieten door de God of War Collection, maar ook de PSP versies zijn niet iets om te missen.

God of War: Chains of Olympus is de eerste God of War titel op de PSP en doet weinig onder voor de overige games in de serie. De game werd razend goed ontvangen en zorgde ook voor een flinke boost in de PSP-verkopen. Dit was op zich niet verrassend, aangezien het verhaal ijzersterk was, de gameplay als vanouds en de game wat dingen ophelderde ten opzichte van Kratos z’n woede.

Natuurlijk was Chains of Olympus niet de enige game die dieper op het verhaal van Kratos inging. Ook het nieuwe Ghost of Sparta keek met een kritische blik naar de traumatiserende ervaringen van Kratos en hoe hij zijn macht verkreeg. De game neemt je wederom mee op een fantastische tocht van dood en verderf, iets wat menig God of War fan wel in Full HD zal willen proberen.

5. The Creed

Tot slot hebben we dan nog Assassin’s Creed: Bloodlines. Assassin’s Creed kreeg aardig wat kritiek toen de game voor het eerst uitkwam, maar de potentie van de serie zag men al snel in. Om de release van het tweede deel nog meer te ondersteunen heeft Ubisoft toentertijd besloten om de serie tegelijkertijd ook naar Sony’s kleine monstertje te brengen.

Assassin’s Creed: Bloodlines speelt zich zo’n zeven maanden na de gebeurtenissen van het eerste deel af, in de herfst van 1191. De game speelt zich voornamelijk af op Cyprus, waar spelers weer de rol van Altaïr innemen. In de game gaat Altaïr onderzoeken waarom de Templars zich verzamelen op het eiland. Ook wordt het mysterie van ‘The Apple of Eden’ enigszins ontrafeld.

Wat deze game tevens tot een groot succes maakte, was de verbinding tussen Assassin’s Creed: Bloodlines en Assassin’s Creed II. Zes exclusieve wapens kunnen unlocked worden door in Bloodlines te spelen en deze vervolgens te verbinden met Assassin’s Creed II. Mocht de game naar de PlayStation 3 komen, zou het wellicht mogelijk zijn de game te verbinden met het nieuwste deel in de serie, Assassin’s Creed: Revelations.

En nu jullie

Natuurlijk is dit slechts een kleine greep uit het vrij indrukwekkende assortiment van de PlayStation Portable en zullen niet iedereen z’n favoriete games hier tussen zitten. Welke games missen jullie in de lijst en willen jullie graag terugzien op de PlayStation 3 in de Remaster Series? Laat het ons weten in de reacties hieronder!