Elke dag komt het grootste game-event van het jaar weer dichterbij, de E3. Dit jaar wordt wellicht één van de grootste E3’s in een lange tijd. Er zijn zoveel games die getoond gaan worden dat je als gamer niks dan enthousiast kan zijn. The Elder Scrolls V: Skyrim, Batman: Arkham City, MW3 en Battlefield 3 om er maar een aantal te noemen.

Elk jaar komen de grote bedrijven met hun eigen pers conferentie. Natuurlijk komt onze eigen Sony ook met een conferentie. De conferenties van Sony bleken de afgelopen jaren al steeds groter en beter te worden. Waar ze eerst altijd met veel cijfers en economisch gebabbel aankwamen, heeft Sony geleerd hoe ze het publiek moeten verbazen en een goede show neer te zetten.

Dit jaar zal Sony’s persconferentie een recordtijd in beslag nemen. De show zal maar liefst vijf uur (!) gaan duren. Met de extra aandacht voor de NGP, de vele games die zullen gecovered worden en natuurlijk de nodige onthullingen kan Sony het blijkbaar niet in de standaard twee uur redden. Laten we hopen voor de pers dat ze koffie met koekjes uitdelen.