Wat kijken de hack ’n slash fanaten waarschijnlijk uit naar deze game. Ninja Gaiden staat er om bekend genadeloos moeilijk te zijn. Deeltje twee werd uiteindelijk geport naar de PlayStation 3, maar werd door de diehard fans als simpel bestempeld. Een tijdje terug werd Ninja Gaiden III aangekondigd en dit deel moet korte metten maken met deze gedachten en zal meteen voor de PS3 uitkomen.

De game is onlangs in het Official PlayStation Magazine gekomen met de eerste details en uiteraard de eerste scans van de game. Laten we beginnen met de details die veel fans waarschijnlijk wel gaan waarderen. De game zal namelijk lopen op 60 fps en het bloed zal weer naar hartenlust vloeien. De moeilijkheidsgraad zal niet naar beneden worden gehaald voor de casual gamers.Ninja Gaiden III zal dus vanouds kneiter moeilijk zijn. De in-game winkel zal verdwijnen en wapens zullen nu sterker worden naarmate je vordert in de game en er zal een grotere nadruk op het verhaal liggen.

Hiernaast heeft het OPM ook nog details vrijgegeven over de multiplayer. Zo zal Ninja Gaiden III een co-op en competitieve vorm van online spelen bevatten. Eén van deze twee wordt ondersteund tot en met acht spelers, maar ze zouden ook allebei door acht spelers kunnen worden ondersteund, dit is nog onduidelijkheid. Ook wordt er gekeken naar ondersteuning van de PlayStation Move voor de game. Ben jij er klaar voor om met je Move het rijkelijke ninja bloed te laten vloeien?

  • 60 frames per second
  • Blood is back
  • Difficulty level won’t be toned down for casual gamers
  • There will be both competitive and cooperative modes. One or both will support up to 8 players
  • The store is gone. Weapons will upgrade over time
  • Greater emphasis on story
  • May feature Move support