Het Verenigd Koninkrijk is één van de gebieden waar veel games worden gespeeld en ook de Call of Duty serie is hier zeer bekend. Helaas ziet het er naar uit dat dit achtste deel, Modern Warfare 3, niet uit zal komen in het Verenigd Koninkrijk.

Naar aanleiding van een trailer, die is uitgekomen op 23 mei, heeft de regering een opgetreden. In de trailer die over Engeland gaat, is te zien hoe er in de ondergrondse van London een trein explodeert en ontspoort. Dit zou volgens veel Britten teveel gemeen hebben met de terroristische aanslag op 7 juli 2003.

“I have concerns as these games are hyper-real and take place in a landscape we are familiar with. In light of the fact we have just had the 7/7 inquests, it is in incredibly poor taste.”

Dit is niet de eerste keer dat ontwikkelaar Infinity Ward een terroristische aanslag in een game verwerkt. In Modern Warfare 2 zagen we als geïnfiltreerde CIA agent bij de Russen, hoe deze een geheel vliegveld onveilig maakte. Daarom antwoordde uitgever Activision ook met:

Call of Duty: Modern Warfare 3 is a fictional action game aimed at mature adults and set in World War Three. The scenes in the game are entirely fictional and are not intended to recreate any historical events.”

Het is nog niet officieel dat de game verbannen zal worden in het Verenigd Koninkrijk, maar we weten wel dat het nog niet rozengeur en manenschijn is tussen Activision en de regering.