Gerucht: NGP wordt minder krachtig dan gedacht?

We zijn inmiddels al weer een tijdje verder sinds Sony haar grote NGP-aankondiging heeft gedaan. De nieuwste portable van Sony zou er niet alleen beter uit zien, maar zou ongeveer dezelfde kracht als de PlayStation 3 moeten gaan bevatten. Dit klinkt uiteraard geweldig, maar Sony komt hier nu wellicht wel op terug.

Het gerucht is gestart via de volgende site, die beweert dat Sony contact met haar partners heeft opgenomen om te melden dat de NGP niet 512MB RAM, maar slechts 256MB RAM zal bevatten. Tevens zou het VRAM gehalveerd moeten zijn waardoor het nu uitkomt op zo’n 128MB.

De halveringen zouden er wel voor moeten zorgen dat de NGP een stukje kleiner is geworden, samen met ongeveer 26MB aan extra RAM voor data die snel beschikbaar moet zijn. Sony zou ook de 16GB aan intern flash geheugen gedumpt moeten hebben uit het systeem. In plaats hiervan zouden ze een externe geheugenoplossing in gedachten hebben in de vorm van een SD kaart of een Memory Stick Duo.

Tevens kan de website bekend maken dat Sony dit heeft gedaan om de NGP een stuk goedkoper te maken. Zo zal de versie met 3G slechts 350 dollar kosten, waar de normale Wi-Fi versie nog maar 250 dollar moet kosten.

Tot slot is er nog wat rumoer omtrent de releasedatum van de NGP. Volgens de Franse website zal de NGP eind 2011 uitkomen in Japan en begin 2012 voor de rest van de wereld. Of dit allemaal slechts een publiciteitsstunt is of dat 01net er meer van weet is nog niet bekend, maar deze website heeft wel vaker de primeurs als het aankomt op gaming hardware. Wat denken jullie, is dit een realistische schatting van de kracht van de NGP of zal het toch nog zo’n enorme krachtpatser worden?

 

 1.   
  Engel_des_Doods's avatar

  slecht teken als het waar is!

 2.    12 XP
  kaanmijo's avatar

  http://www.bartsmit.com/playstation-portable-ngp-touch

 3. Anoniem -   
  monoliet's avatar

  nope , denk de waarheid

  sony is niet meester in de handheld markt.

  als sony hier in slaagt zal de ngp iets minder krachtig zijn
  maar veel meer verkocht worden .

  ook ik zou hem niet kopen boven 250 € voor de gewone versie .

  een handheld is geen tv console

 4.    330 XP
  chocazz's avatar

  tja lijkt me logisch, als alles wat hierboven staat er wel in zat, dan zou hij rond de 600 a 700 euro moeten zitten, en dan verkoop je er wat minder kan ik je nu al vertellen.

 5.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Als ik hem koop wil ik wel de 3G versie en dat je online kan game in de trein.

 6.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  ehm de ps heeft ook maar 256 mb ram ?
  dus als die wel 512 mb zou krijgen zou de zelf krachtiger zijn.
  Als het klopt wat hierboven staat is die kwa ram even krachtig als de ps3.
  En sony heeft gezegt dat die in de buurt komt en niet overeen dus ik denk dat het altijd al 256m ram was? want anders gaat ie juist ruim over de ps3 heen ?

 7. Anoniem -   
  ps3>xbox360's avatar

  @kaanmijo: Prijs en releasedatum zijn onder voorbehoud en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Deze wijzigen nog zodra de officiële gegevens bekend worden gemaakt door de leverancier.

 8.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  als dat zo is wil ik hem niet eens mee:(

 9.    54 XP
  deltra's avatar

  @ferrariking: LOL ik weet zeker dat de graphics nog steeds in de buurt komen van de PS3.

 10. Anoniem -   
  jurgenstil's avatar

  …de NGP zal krachtiger zijn dan de tegemoetkomende playstation 4!!!

 11.    844 XP
  thom430's avatar

  Ach, het is maar RAM en als het de kosten drukt vind ik het wel ok.

 12. Anoniem -   
  rwss's avatar

  Het interne flash geheugen is niet noodzakelijk, dit kan met verwijderbare flash media opgelost worden.
  Maar als het om kracht van de console gaat moet er niet alleen gekeken worden naar intern geheugen maar ook naar processor en video chipset wat gebruikt wordt, dit is wat de kracht van de console bepaald.
  Ik vraag me af hoeveel processor tijd in geheugen management gaat zitten, vergeet niet dat $ony bij de P$3 voor dit al minimaal 2 jaar voor nodig had om het geheugen management op orden te krijgen omdat de P$3 zo complex in programmeren was dat de eigen mensen van $ony al problemen hadden om te programmeren voor de console en dit is eigenlijk nog steeds zo, iedere firmware build hebben mensen grote problemen met de nieuwe firmware.

 13. Anoniem -   
  Willem's avatar

  No way dat deze psp de ps3 gaat evenaren. Ps3 kan sws al 1080p beelden sturen, en de psp nog lang niet. Psp beschikt over een ?Quad?-core, tegenover de 7-cell processor van de ps3. Aangezien de resolutie een stuk lager is, zouden de games mischien met hier en daar wat tweaks wel ‘even mooi’ kunnen worden.
  NIET even krachtig dus. Ga hem mischien wel halen; leuk gadgetding (:

 14. Anoniem -   
  elvin's avatar

  alsik met dit ding in de trein op school enz gewoon modern warfare 3 online kan spelen zonder problemen of lag en nog grafisch zoals ps3 dan ga ik hem zeker halen ga geen moment over nadenken

 15.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  Some insiders stated that the WiFi only model would lose a little memory, rumored to be 256MB of RAM instead of the 512MB that a 3G model will feature.