We zijn inmiddels al weer een tijdje verder sinds Sony haar grote NGP-aankondiging heeft gedaan. De nieuwste portable van Sony zou er niet alleen beter uit zien, maar zou ongeveer dezelfde kracht als de PlayStation 3 moeten gaan bevatten. Dit klinkt uiteraard geweldig, maar Sony komt hier nu wellicht wel op terug.

Het gerucht is gestart via de volgende site, die beweert dat Sony contact met haar partners heeft opgenomen om te melden dat de NGP niet 512MB RAM, maar slechts 256MB RAM zal bevatten. Tevens zou het VRAM gehalveerd moeten zijn waardoor het nu uitkomt op zo’n 128MB.

De halveringen zouden er wel voor moeten zorgen dat de NGP een stukje kleiner is geworden, samen met ongeveer 26MB aan extra RAM voor data die snel beschikbaar moet zijn. Sony zou ook de 16GB aan intern flash geheugen gedumpt moeten hebben uit het systeem. In plaats hiervan zouden ze een externe geheugenoplossing in gedachten hebben in de vorm van een SD kaart of een Memory Stick Duo.

Tevens kan de website bekend maken dat Sony dit heeft gedaan om de NGP een stuk goedkoper te maken. Zo zal de versie met 3G slechts 350 dollar kosten, waar de normale Wi-Fi versie nog maar 250 dollar moet kosten.

Tot slot is er nog wat rumoer omtrent de releasedatum van de NGP. Volgens de Franse website zal de NGP eind 2011 uitkomen in Japan en begin 2012 voor de rest van de wereld. Of dit allemaal slechts een publiciteitsstunt is of dat 01net er meer van weet is nog niet bekend, maar deze website heeft wel vaker de primeurs als het aankomt op gaming hardware. Wat denken jullie, is dit een realistische schatting van de kracht van de NGP of zal het toch nog zo’n enorme krachtpatser worden?