Het lijkt erop of de medewerkers van de officiële Amerikaanse PlayStation Community website een beetje te voorbarig zijn geweest met een bericht plaatsen van een nieuwe game op de website. Er heeft namelijk een aankondiging gestaan van een nieuw deel van de succesvolle franchise Syphon Filter, zo melden diverse bronnen op de fora van onder andere GameTrailers, Gamekyo en Giantbomb. De aankondiging is inmiddels alweer verwijderd van de website.

Het zou gaan om Syphon Filter 4 en dat deze game in het vierde kwartaal van 2012 uit moet komen. Volgens de melding wordt de game gemaakt door middel van een nieuwe engine bij de studio’s van Sony Computer Entertainment London (SCE London).

Om dit gerucht te versterken, zijn er maar liefst vijf websites gevonden die geregistreerd zijn door Sony Computer Entertainment Europe die met Syphon Filter te maken hebben:

Of deze game voor de PlayStation 3 of NGP zal verschijnen stond er niet bij. Waarschijnlijk kunnen we een aankondiging verwachten volgende week op de E3 in Los Angeles, Amerika.