De E3 staat weer voor de deur en wordt zoals gewoonlijk gehouden in het Los Angeles Convention Center in Los Angeles, Amerika. Ditmaal start de beurs op 7 juni en eindigt deze twee dagen later op de 9e. Een dag eerder, op 6 juni, houden de grote bedrijven, Sony en Microsoft, beide hun grote persconferentie’s.

Maar wat kunnen we verwachten van de third-party uitgevers? Natuurlijk zullen Electronic Arts, Ubisoft, Take-Two en nog een paar grote uitgevers aanwezig zijn en daarom hebben we alles voor jullie op een rijtje gezet van wat we eventueel kunnen verwachten van hen op de E3.

De line-up van Ubisoft is inmiddels al bekend, maar waar kunnen de andere uitgevers mee komen op de E3? Dit zijn de verwachtingen waarvan sommige games al bevestigd zijn en de meeste nog steeds niet.

Electronic Arts

De grote klappers van EA op de E3 zullen natuurlijk Battlefield 3 en FIFA 12 van de sportafdeling EA Sports worden. Daarnaast komt er misschien wel een grote aankondiging van een nieuwe game, maar veel weten we nog niet.

Ook zal ongetwijfeld Mass Effect 3 voorbij vliegen, net als Need for Speed: The Run. Misschien komt er wel een aankondiging van een nieuwe Army of Two game, Dragon Age III of een totaal nieuwe game, wie weet.

Activision

Deze grote uitgever komt natuurlijk met zijn nieuwste FPS die is gemaakt door Infinity Ward. We hebben het natuurlijk over Call of Duty: Modern Warfare 3. Daarnaast zal ook de nieuwe dienst voor de CoD-games officieel aangekondigd worden: Call of Duty Elite.

Verder zal Activision komen met de nieuwe games Prototype 2, Spiderman: Edge of Time en natuurlijk de nieuwe Transformers: Dark of the Moon.

Take-Two

Het moederbedrijf van 2K Games en Rockstar Games zal de E3 groots aanpakken, aangezien er een paar grote games op de planning staan. Natuurlijk zal Take-Two komen met de langverwachte Duke Nukem Forever, welke zijn release zal krijgen een dag na de laatste beursdag.

Duke Nukem Forever wordt onder de vlag van 2K Games uitgegeven, samen met games als BioShock Infinite, X-Com en Spec Ops: The Line. Deze games worden waarschijnlijk ook getoond op de E3, maar zijn nog niet bevestigd.

Onder Rockstar Games zullen als het goed is Max Payne 3 en de PlayStation 3 exclusive Agent getoond worden. Verder gaan er de geruchten dat dan eindelijk Grand Theft Auto V aangekondigd zal worden, maar dit is nog lang niet zeker. Dat is hetzelfde geval met Borderlands 2, waar velen ook op zitten te wachten.

THQ

De games die sowieso te zien zullen zijn tijdens de E3 van uitgever THQ zijn niet de minste. Denk maar aan Saints Row: The Third, Warhammer 40k: Space Marine, MMO Dark Millennium en zelfs een nieuwe game van de WWE.

Verder gaan de geruchten de rondte dat de nieuwe UFC-game getoond zal worden, naast inSane, Devil’s Third, Darksiders 2 en Metro: Last Light. Het is nog maar te bezien welke games er precies getoond worden door THQ op de E3, want niets staat nog vast.

Bethesda

De games die we kunnen verwachten van Bethesda zijn natuurlijk The Elder Scrolls V: Skyrim, RAGE en Prey 2. Daarnaast is er ook nog de kans dat Bethesda twee nieuwe MMO’s gaan aankondigen: een nieuwe Fallout en een Elders Scroll MMO.

Square Enix

Square Enix gaat voornamelijk games tonen uit de succesvolle franchise Final Fantasy. Verwacht maar informatie over FF XIII-2 en FF XIV (PS3-only) voor de Japanse markt en voor de Westerse markt dan natuurlijk FF Type-0 en FF Versus XIII.

Verder zal ook Kingdom Hearts 3DS tevoorschijn komen, maar zal het niet eens tijd worden voor de aankondiging van Kingdom Hearts 3 voor de huidige PlayStation 3? Deus Ex: Human Revolution zal zeker van de partij zijn, de game die in augustus het daglicht moet zien.

Namco Bandai

Deze uitgever heeft onlangs zelf een event gehouden en een paar games aangekondigd. Daarom kunnen we er wel vanuit gaan dat we veel nieuwe beelden zullen krijgen van Dark Souls, Ace Combat: Assault Horizon, Ridge Racer: Unbounded, Inversion en de Westerse releases van Tales of Graces F en Tales of the Abyss

Natuurlijk kunnen we ook Soul Calibur V verwachten op de E3 en misschien zelfs wel een Tekken Tag Tournament 2, maar of dat haalbaar is weten we pas na afloop van de E3.

Capcom

Ook Capcom zal ongetwijfeld aanwezig zijn en natuurlijk hopen we dan ook beelden te zien van Street Fighter x Tekken, SSFIV Arcade Edition, Dragon’s Dogma, Resident Evil: Operation Racoon City, Resident Evil: Mercenaries and Revelations, Asura’s Wrath en de nieuwe zombiegame Dead Rising 2: Off The Record.

Games van Capcom waar we al een lange tijd niets van hebben gehoord zijn Steel Battalion: Heavy Armor en de nieuwe Devil May Cry. Of deze games op de E3 aanwezig zullen zijn is zeker nog niet zeker, maar je weet maar nooit.

SEGA

Captain America and Rise of Nightmares zal SEGA ook komen met Renegade Ops, de nieuwe PSN-game die gepland staat voor deze zomer. Daarnaast kunnen we ook zeker wel Anarchy Reigns, Binary Domain en Sonic Generations verwachten en misschien ook wel de nieuwe Alien-game of dan eindelijk SEGA Rally Online Aracade.

Tot slot

We kunnen dus aardig wat games verwachten, maar lang niet alle genoemde games zullen voorbij komen op de E3. Verwacht in ieder geval maar wel veel van Battlefield 3 en Call of Duty: Modern Warfare 3, die hevig met elkaar zullen strijden in een nieuw gevecht om de beste First Person Shooter. Houdt dus volgende week vanaf 6 juni en de daarop volgende dagen PSX-Sense goed in de gaten, want wij houden jullie natuurlijk op de hoogte van alle belangrijke hoogtepunten op de E3 in Los Angeles, Amerika.