Battlefield 3 laat inmiddels weer heel wat van zich horen en dat is maar goed ook. In plaats van met veel trailers en screenshots te lopen gooien heeft DICE echter besloten te gaan voor meer details omtrent de gameplay, waaronder het volgende.

Een bekend probleem in het veel gespeelde Battlefield: Bad Company 2 was het plaatsen van een charge op een M-com Station, als een aantal kameraden dat voor jou ook al geprobeerd hadden. Het indrukken van de cirkel knop op de controller plaatste namelijk niet alleen een charge, maar wisselde ook een kit met een willekeurige die op de grond lag. Dit zal in Battlefield 3 verleden tijd zijn, daar beide acties een eigen knop toegewezen krijgen.

Tevens heeft DICE bekend gemaakt via een vraag van een gebruiker, dat de benen en voeten van je personage ten alle tijden zichtbaar zullen zijn. Dit was niet het geval in het voorgaande deel en is tot nu toe eigenlijk alleen terug te vinden in de Halo franchise en in Mirror’s Edge. Wat dit qua gameplay gaat toevoegen weten we nog niet, maar we houden jullie op de hoogte.