Vannacht was de Konami persconferentie en er zijn weer wat heerlijke nieuwtjes bekend gemaakt. Eén van de grootste en meest verrassende aankondigingen van de show, was de release van twee gloednieuwe HD remakes van series waar fans al een lange tijd op hebben lopen wachten. De geruchten circuleerde al langere tijd op het web, maar Konami heeft het nu bevestigd: er komt een Metal Gear Solid HD Collection en een Zone of the Enders HD Collection naar de PS3!

De MGS HD Collection zal deze november uitkomen en zal HD versies van MGS3, MGS2 en MGS: Peace Walker bevatten. De versie van MGS3 die in de collectie zal zitten is de Subsistence versie. MGS3 zal op 60fps gaan draaien en alle drie de titels zullen natuurlijk trophies bevatten. Ook heeft Konami al zo goed als bevestigd dat het Transfarring systeem uit MGS3 en MGS2 ook aanwezig zal zijn.

Dan heeft Konami ook nog een Zone of the Enders HD Collection aangekondigd. De ZOE HD Collection zal de content van de Anubis edition bevatten. Hier is voor de rest nog weinig over bekend qua release datum.