Dead Island, de nieuwste game van Techland, heeft al aardig wat aandacht op zichzelf gevestigd door de gigantische open wereld, de toffe setting en natuurlijk de moordlustige zombies. Natuurlijk staat onze pre-order van deze game allang klaar, maar wat krijg je hier nou allemaal extra door?

Dat heeft Techland zojuist bekend gemaakt en er zijn twee versies wat de bonussen betreft:

• Pre-order Edition: Dit pakket zal de ‘Bloodbath’ Arena DLC toevoegen aan de Dead Island ervaring. Nieuwe uitdagingen in vier gebieden staan de spelers te wachten in de single en multiplayer ervaring als je dit pakket binnen sleept. Deze gevechten zijn pure gevechten om te overleven, waarbij we wave na wave van zombies moeten afslachten. In deze DLC kunnen we experience points en items winnen om vervolgens in de campaign te gebruiken. Tevens krijgen we in dit pakket te maken met een leaderboard en krijgen we toegang tot de zogenaamde ‘brain wave bomb’.

• Special pre-order Edition: Dit pakket, wat alleen te krijgen is door de special edition te pre-orderen, zal niet alleen de Bloodbath DLC bevatten maar ook een blauwdruk van een wapen genaamd ‘The Ripper’. Dit wapen is een allesvernietigende combinatie van een honkbalknuppel en een kettingzaag wat weinig over zal laten van alle zombies.

De bonussen hebben een retail waarde van ongeveer tien euro en zullen naar alle waarschijnlijkheid ook in de PlayStation Store verschijnen voor die prijs, ongeveer een week na de release. Of deze bonussen overal te krijgen zijn is nog niet bekend, maar we houden jullie op de hoogte.