Activision probeert release Brütal Legend tegen te houden

Brütal Legend

Uitgever Activision is in een hevig gevecht verwikkeld met Electronic Arts (EA) en Double Fine. Het gaat namelijk om de uitgeversrechten van de aankomende game met Jack Black in de hoofdrol: Brütal Legend. Ze zijn namelijk van mening dat de ontwikkelaar van de game Double Fine de uitgeversrechten ten onrechte en zonder toestemming heeft verkocht aan EA. Dit terwijl de rechten toch echt bij Activision lagen om Brütal Legend uit te geven.

Volgens de Associated Press heeft Activision gisteren de noodzakelijke papieren ingevuld bij het district van Santa Monica, Californië, Amerika om de release van de game tegen te houden. Dit is voor hun een noodzaak, omdat ze naar eigen zeggen ruim $ 15 miljoen in het project hebben gestoken. Hierbij claimt Activision tevens dat ze nog steeds de rechten hebben om Brütal Legend uit te geven en dus niet EA.

Maar naar het schijnt heeft Activision de game laten vallen, net als eerder de games Ghostbusters en Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena. Deze games hebben ze laten vallen omdat ze geen heil zagen in het feit om deze games uit tegeven voor elke gameconsoles elk jaar weer. Krabbelen ze nu terug om toch Brütal Legend uit te willen geven omdat het waarschijnlijk een topper gaat worden, of hebben ze gelijk en hebben ze de rechten nog steeds om de game met Jack Black in de hoofdrol uit te geven?

2 reacties

  1.    4204 XP
    afca-yuri's avatar

    Als het goed is staat alles op papier dus zullen we het binnenkort wel weten

  2.    6677 XP
    Myx's avatar

    Beginnen ze nou alweer te zeiekn, als zei MF2 uitbrengen zullen ze meer verdienen dan die 3 games samen….