E3 2011: Nieuwe Tomb Raider brengt ons de jonge Lara Croft

Zoals jullie allemaal kunnen volgen op onze livestream is de E3 inmiddels vol van start gegaan met de eerste persconferentie van de week, de presentatie van Microsoft. Na de exclusieve première van Modern Warfare 3 heeft Microsoft ook de primeur van de nieuwste Tomb Raider game.

In de beelden die zojuist getoond zijn, kunnen we zien dat we in deze game aan de slag kunnen met de jonge Lara Croft, van slechts 21-jaar. In de game is Lara nog een onervaren dame en in de beelden schiet ze dus totaal in de stress. In de game gaan we zien hoe Lara zich ontwikkeld van bang meisje tot tombe plunderende badass.

Tevens zien we dat Lara met haar zogeheten ‘Survival Instinct’ bepaalde aspecten in de wereld kan highlighten om haar ontsnapping te plannen. Zo kan ze bijvoorbeeld fakkels zoeken om aan te steken, of een ladder oppakken. Tevens zien we dat Lara zich als beginner alsnog behoorlijk goed kan redden, met wat flinke sprongen en mooie trappen tegen de eerste vijanden.

De nieuwste Tomb Raider zal een gigantische open wereld bevatten en zal in de winkels liggen in de herfst van 2012. Bekijk de beelden nu hieronder.

Boxshot Tomb Raider

Tomb Raider

Releasedatum:
05-03-2013
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ze kreunt teveel en te hard..

 2.    844 XP
  thom430's avatar

  @Myx: Jij trekt uiteraard zonder geluid even een mes uit je onderbuik…..

 3.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @thom430: Ok maar ik denk dat je het begrijpt. Bij bijna elke handeling is er een kreun, dezelfde ga je vaker horen en het is hard. Dat kan irriteren.

 4.    844 XP
  thom430's avatar

  Ik hoop dat het niet heel de game zo door is, maar je moet wel bedenken dat dit gewoon is om de toon te zetten namelijk dat het niet al te best gaat met Lara.

 5.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  @thom430: Ja jongens, ik vind het er ook mooi uitzien 😉

 6.    1562 XP
  dikked's avatar

  ziet er mooi uit 😀
  doet me een beetje denken aan uncharted

 7.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  Lijkt vooral aan het begin net een film.

 8.    14 XP
  Misha's avatar

  Ik vind he erg tof. Men gaat wel de richting uit van Uncharted, maar ik denk en hoop dat Tomb Raider veel duisterder wordt. Daarbij is Lara een character met een veel groter verleden dan Drake dus ik hoop dat ze dar iets mee doen.
  Dat gekreun is inderdaad wel erg oerdreven. Maarja, ze hebben nog anderhalf jaar om dat te tweaken…