E3 2011: Komt de PS Vita wel in Europa dit jaar?

Vorige nacht tijdens de persconferentie van Sony op de E3 in Los Angeles, Amerika heeft Sony haar nieuwste handheld de echte naam laten onthullen: de PlayStation Vita. Bij de presentatie van de PS Vita werd er verteld door Kaz Hirai dat de handheld aan het einde van dit jaar uitkomt, maar zal deze dan overal verkrijgbaar zijn?

CEO van Sony Computer Entertainment America (SCEA) Jack Tretton zegt namelijk in het interview met Geoff Keighley van GTTV dat het doel is om in de meeste van de regio’s in de wereld de PS Vita gelanceerd te hebben tegen het einde van het Financiële Jaar 2011 (FY2011) en dat eindigt op 31 maart 2012.

Naar alle waarschijnlijkheid zal dat betekend dat Europa moet wachten op de eerste drie maanden van 2012, maar vooralsnog is dit nog niet duidelijk hoe Sony de launch van de PS Vita wilt aanpakken.

 1.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  Pas na 2012! als dat zo is ga ik er toch nog even over na denken of ik hem nu wel of niet ga kopen.

 2.    374 XP
  Goliath's avatar

  @ps3dennis: Ik snap dat er sprake is van een bepaalde mate van teleurstelling dat die wellicht iets later verschijnt, maar hoe is dat een reden om de Vita wel of niet te kopen? Komt er nog een andere handheld uit dit jaar waar je tussen twijfelde ofzo? :p

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Van de ene kant zo snel mogelijk, van de anderen kant, er is al zoveel in die paar maanden, mssn is het wel beter dat het volgend jaar komt.

 4. Anoniem -   
  scarypatrick's avatar

  Naar alle waarschijnlijkheid zal dat betekend dat Europa…
  Neem aan dat ‘betekend’ eigenlijk ‘betekenen’ zou moeten zijn :p.