Activision Blizzard verkleint de gameconsole-kansen van Battlefield 3

Activision Blizzard CEO Bobby Kotick begint zich nu te bemoeien met de oorlog tussen Call of Duty: Modern Warfare 3 en Battlefield 3. Hij zegt namelijk in een interview dat hij niet voldoende overtuigt is van Battlefield 3 voor op de gameconsoles.

Kotick zegt tegenover CNBC dat hij van mening is dat Modern Warfare 3 sterker uit de bus komt dat Battlefield 3. Dit zegt hij naar aanleiding van de beelden die hij heeft gezien van BF3 op de PC. BF3-beelden vanaf de gameconsoles heeft hij echter nog niet gezien, maar volgens hem ligt daar de kracht van Modern Warfare 3.

Dit omdat simpelweg daar het grootste bereik qua publiek ligt, in plaats van de PC. Waar Kotick precies op doelt, is ons onduidelijk.

“So far, I’ve only seen Battlefield 3 on a PC. I haven’t seen it on a console where the bulk of our business is. If it’s just a PC title, as it looks like today, that’s just a small audience to participate.”

Boxshot Battlefield 3

Call of Duty: Modern Warfare 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:
 1.    143 XP
  polopolo's avatar

  “Dit omdat simpelweg daar het grootste bereik qua publiek ligt, in plaats van de PC. Waar Kotick precies op doelt, is ons onduidelijk.”
  Nou, dat de meeste winst/gamers op een console speelt dan op een PC.

 2.    171 XP
  bobka007's avatar

  F*ck die gast. Ik ga toch liever voor den BF3 dan voor MW3

 3.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Bobby kotic what to say….

  Hij is alleen uit op het geld van gamers klaar.

 4.    16 XP
  Oldskool-mf's avatar

  Hij heeft wel gelijk, battlefield 3 is zeker de betere game, alleen ik heb slechte hoop voor de console versie van de game. het gaat namelijk een stuk minder zijn dan ze laten zien op de pc. ze hebben tot nu toe geen console versie laten zien, dat betekend dat er iets mis is. goh logisch dat het er allemaal belachelijk mooi uit ziet met Nvidia 590gtx kaarten en high end computer hardware, waar console nooit aan gaat toppen.

 5.    344 XP
  Galaick's avatar

  Ik vind hem nog steeds een klootzak. Dat BF3 op de xbox er niet uit gaat zien boeit me niet, maar ik vertrouw er op dat de PS3 met betere graphics om kan gaan…

 6.    16 XP
  Oldskool-mf's avatar

  @Galaick: Hou toch een keer op met dat fanboy gedoe man, hou oud ben je. even voor de duidelijkheid Xbox 360 heeft meer grafische power dan de ps3, alleen ps3 kan Processing power omzetten naar grafische power waar het eigelijk helemaal niet voor bedoelt is. voorals nog kunnen alleen studios zoals naughty dog en Guerilla dit, bij multiplatform titles is het meestal een groot drama op de ps3.

 7. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @Oldskool-mf: Maar als je puur kijkt naar BFBC2 op de PS3 dan hoef je je toch nergens zorgen over te maken? BF3 komt echt wel goed op de PS3, ja het zijn geen 64 man online potjes maar ik weet zeker dat de destructie, het geluid en waarschijnlijk ook een dikke grafische verbetering prima op de PS3 tot zijn recht komen, in 12v12, tja de PS3 kan nu eenmaal niet meer aan. Maar wat heeft dit in godsnaam te maken met de strijd met MW3, je moet dan de MW3 console versie vergelijken met de BF3 console versie. Waarom zou je de PC versie erbij halen, is qua online gebeuren (waar het de meeste toch om gaat) toch een stuk anders. Zolang je niet correct kan vergelijken moet je gewoon koest houden (@Kotick).

  En overigens, waar slaat de topic titel op. Hoezo ‘verkleint’ Activision Blizzard die console-kansen van BF3…

 8. Anoniem -   
  PattyS3_'s avatar

  Oke, nu koop ik geen mw3 meer. Die gast wil alleen geld zien. Deze Bob is niet top.

  En EA heeft zelf gezegd dat ze de console versies speciaal onder handen gaan nemen, en proberen alles uit de game te krijgen wat er in zit. De console versie is voor online met max 24 players (PC 64 spelers) te spelen, dus zullen de graphics niet heel erg minder zijn als op de PC lijkt mij.

 9.    479 XP
  ajaxkoen1993's avatar

  Zak in je stront kerel.
  Battlefield 3 is gewoon beter ACCEPTEER DAT!!!!!

 10.    235 XP
  TheSpecialOne's avatar

  Hij heeft groot gelijk. DICE is slim dat ze het zo hebben gedaan, maar mij overtuigen ze er niet mee. Daarom ga ik voor Modern Warfare 3!

 11. Anoniem -   
  monoliet's avatar

  hij is tenminste eerlijk , hij wilt €€€€€€€€€€€€€
  en heeft gelijk pc versie van btf3 waarom
  geen console versie laten zien .( wat wel het geval is met mw3 )

  en de massa zit zeker op console.

 12. Anoniem -   
  PattyS3_'s avatar

  Trouwens, eigenlijk zegt bobby dus eigenlijk dat de PC versie van BF3 beter is als MW3 op de PC, dat is waar hij op duidt. 😉 En geeft hij de mensen die BF3 willen kopen valse hoop, en wil hun stiekem overtuigen MW3 te kopen. Wat een stakker! Hij is echt gewoon bang dat MW3 van de kaart geveegd wordt, hij geeft het zelf min of meer toe. Ik mag hem niet.

 13.    100 XP
  slpschttr's avatar

  dat kun je wel mooi vertellen oldskool, ik heb beide consoles en de ps3 is graphisch gewoon mooier

 14.    844 XP
  thom430's avatar

  Wat een kuttitel eigenlijk, de titel suggereert nu dat ActiBlizzard de kansen van BF3 verkleint, terwijl dat de PC versie is die dat doet.

  Hoe dan ook, weer een reden om Casual of Duty niet te kopen, het geld gaat immers naar deze mongool…

 15.    5345 XP
  PattyS3's avatar

  @Thom430 : Idd, bobby wil alleen geld om aan z’n hobby te voldoen: elke maand een nieuwe sport auto kopen. Maar dit keer krijgt bobby het benauwd door Battlefield 3. Call of Duty staat dankzij deze vent officieel niet meer op mijn lijstje met games die ik wil kopen :S

  Ps: mijn account werkt weer! 😀 ik was gebant, maar ik weet dus nog steeds niet waarom. Ik dacht dat ik PSx-sense ten tijde van mijn ban juist geholpen had.

 16. Anoniem -   
  Carl's avatar

  1-0

 17. Anoniem -   
  Luansetri-Lunaly's avatar

  Kijk,

  De Bf3 versie op console is altijd nog beter dan MW3 op de concole qua graphics en gameplay. Dat de PC daar nou boven uitstijgt maakt niet uit. Wij als console gamers zijn immer alleen gewent aan console, dus zien wij de verschillen niet.

  Zolang het een graphisch beter verschil dan BFBC2 is, zit het goed. Ik kijk nog steeds mijn ogen uit als ik BFBC2 opstart en de graphics van mijn tv af spetteren.

  Niet zeuren, maar spelen gozerds!

 18.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  De makers van Battlefield 3 hebben zich inderdaad niet echt gericht op de consoles maar veel meer op de PC, ze hebben ook lopen klagen dat de consoles niet sterk genoeg zijn voor deze tijd, en dat daarom veel games op de PC ook achter lopen omdat bedrijven zoals MS niet willen dat de pc games er veel beter uit zien dan op de Xbox360. Ik verwacht dan ook inderdaad zó dat Battlefield 3 er niet zo mooi uit gaat zien zoals we verwachten.

 19.    217 XP
  lauwie's avatar

  bf3 is te mooi en te krachtig voor de game-consoles maar niet voor de ps3. so what? dan is bf3 op een console maar iets minder mooi dan op de pc, bf3 blijft mooier dan mw3 op console of pc.

  vind het dus wel lelijk dat: omdat het er op de pc er zo goed uit ziet, de console versie meteen minder is…

 20. Anoniem -   
  jurgenstil's avatar

  Bobby Kotick….

  doe eens normaal!