E3 2009: Ontwikkelaars zijn al in het bezit van Sony’s motion controller

Tijdens Microsoft’s pers conferentie tijdens de E3 vertelde het bedrijf dat hun nieuwe controller genaamd Project Natal dezelfde avond nog werd verstuurd naar enkele ontwikkelaars. Later vertelde Microsoft Game Studios CEO Phil Spencer dat de controller al veel eerder naar enkele top ontwikkelaars werden verstuurd, Epic Games en Bungie Studios zijn al maanden de nieuwe controller aan het testen.

Toen Sony hun nieuwe Motion Sense controller onthulde, welke dezelfde technieken gebruikt als de PlayStation Eye, leek het erop dat deze controller zich in een eerder stadium bevond als de nieuwe controller van Microsoft. Sony had namelijk een tech demo die er niet zo mooi uitzag als het door Lionhead Studios ontwikkelde programma Milo, dit wil natuurlijk niet zeggen dat de tech demo niet indrukwekkend was.

Nu, een paar dagen later, verteld Sony tijdens een interview met Gamespot dat de nieuwe controller al in de handen is van ontwikkelaars.

“We’re a little bit past the research phase, We’re having conversations with the third-party community. The dev kits have started to go out to the third parties as well. They’re working on the tech. They couldn’t be more excited about it.”

Hieronder is het interview met GameSpot te zien, en daaronder is de presentatie van Sony’s nieuwe motion controller te zien, voor degene die het gemist hebben.


5 reacties

 1.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Hopen op wat leuke games die mij kunnen overtuigen

 2.    6677 XP
  Myx's avatar

  @afca-yuri: Jup, als het goed werkt met goede games ben ik verkocht.

 3.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  oeh! Ziet er goed uit:P Ga ik mischien wel halen als ik er leuke games voor koemn:P En dan toch maar geen xdoos als dit uit is xD

 4.    220 XP
  salberts93's avatar

  oeh.. stel je voor dat Call Of Duty 7 al bezig is met die Motion Controller! oeh dat word chill

 5.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Ben benieuwd wat het gaat worden :).