E3 2009: God of War III gebruikt alle zes processoren van de PS3

God of War III belooft een prachtige en unieke game te worden. Op de E3 werd er aan het einde van de Sony persconferentie geweldige footage laten zien. Het zag er prachtig uit, maar nog het meest belangrijk de sfeer en gore van de voorgaande God of War spellen was nog aanwezig. Op de vraag waarom de game er zo mooi uitziet is een antwoordt gevonden in een developer walkthrough van de E3.

Er gingen al geruchten dat de game alle zes processoren van de PS3 zou gaan benutten om de mooiste graphics te krijgen. In deze developer walkthrough bevestigd de ontwikkelaar van God of War dat de game inderdaad de PS3 volledig zal gaan benutten. Met nog negen maanden voordat de game uitkomt kan er nog een hoop worden verbeterd en mooier gemaakt worden. Het eind resultaat zal dan ook om te smullen zijn. God of War III staat gepland voor een release in maart 2010.

18 reacties

 1.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  Ziet er beel belovend uit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2.    162 XP
  Justdoit's avatar

  de ps3 had er toch 9?

 3.    85 XP
  Enfirnity's avatar

  @Justdoit: de ps 3 had 6 processoren en 1 core processor. de core is al het heel heftig wordt bij grote fights of dergelijke.

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Zo dus deze game gaat eruit spatten met van alles en nog wat 😀

 5.    133 XP
  Kaiwa's avatar

  Elke game benut alle processoren maar gewoon niet voor 100% dus dit betekend eigenlijk helemaal niets… ^^ Als je alle 6 de processoren gebruikt maar wel allemaal voor 50% kon je het ook met 3 doen 😎

 6.    177 XP
  KB-013's avatar

  @Kaiwa: Niet alle cores van de PS3 zijn hetzelfde, hebben allemaal een andere ‘functie’. (weet ik niet zeker)

 7.    665 XP
  Melankolia's avatar

  Aan aan aan, prachtig spel, echt een Muste Have.

 8.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Nou dan moet het echt super worden

 9.    85 XP
  neYzzz's avatar

  Ik dacht dat de ps3 8 cores had waarvan er 1 sliep?! wTF

 10.    85 XP
  neYzzz's avatar

  De processor-kracht van de PlayStation 3 is meer dan veertig keer zo groot als die van de PlayStation 2. De PS3 gebruikt zeven van de acht cores die allen parallel op 3.23 GHz lopen. De achtste core is uitgeschakeld tijdens het controleproces na de productie.

  BRON: Wikipedia 🙂

 11.    3863 XP
  jimke1's avatar

  dit is alleen mogelijk op de ps3 dat zeker een super topper worden kan niet langer wachten

 12.    1749 XP
  Shmet's avatar

  Man toch, wordt echt goed! xD

 13.    133 XP
  Kaiwa's avatar

  @KB-013: Ja klopt maar dat betekend niet dat andere games volledige cores gewoon weglaten 😉

 14.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @neYzzz:
  De 8ste wordt gebruikt voor het XBM bij mijn weet.

 15.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  Ik weet niet of Uncharted 2 alle processoren gebruikt maar die ziet er wel beter uit.

 16.    473 XP
  mickje12's avatar

  ziet er wel vet uit…
  maar is dit niet gewoon een soort luxere versie van heavenly sword?
  weet trouwens iemand of heavenly sword een keer trophies krijgt?

 17.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  Het blood druipt al uit mijn Playstation 3 😛

 18.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @Justdoit:

  Cell processor

  De processor-kracht van de PlayStation 3 is meer dan veertig keer zo groot als die van de PlayStation 2. De PS3 gebruikt zeven van de acht cores die allen parallel op 3.23 GHz lopen. De achtste core is uitgeschakeld tijdens het controleproces na de productie. Producent IBM van de Cell processor gebruikt CPU’s waarvan alle acht cores werken voor haar eigen supercomputers, terwijl de CPU’s waarbij tijdens de productiecontrole een fout is aangetoond in één van de cores beschikbaar komen voor de Playstation 3. Hierdoor is het uitvalpercentage van de chips in productie minder hoog waardoor de totale productiekosten per CPU afnemen. De Cell kan met zeven cores maximaal 218 gigaflops (Floating Point Operations Per Second) berekenen. De Cell-chip is 221 mm² groot en bevat 234 miljoen transistors. Deze chip werd in eerste instantie gefabriceerd met de 90 nanometer SOI-technologie. Later werd gebruik gemaakt van de 65 nanometer SOI-technologie. De bedoeling van dit nieuwe ontwerp van de Cell processor was vooral voor kostenvermindering en minder warmte-afstoot. De zeven cores die gebruikt worden zullen alles leiden naar één kern, die uiteindelijk garant staat voor de kracht van de PS3.

  Zal het niet mogelijk zijn om op een af andere manier 1 core extra weer aan te kunnen zeten..lol