Battlefield 3 voor PS3 draait op helft van PC frame rate

Ontwikkelaar DICE heeft bevestigd dat Battlefield 3 op zowel de Playstation 3 als de Xbox360 op de helft van de framerate draait in tegenstelling tot de PC versie. De PC versie van deze game draait op 60 fps en de console versies zullen dus op 30 fps gaan draaien.

Op Twitter heeft Johan Andersson van DICE een aantal vragen van fans beantwoord.

“We always do 30 fps on consoles, [it’s] not possible to fit in vehicles, [effects], scale and all players otherwise”.

Tevens geeft DICE aan dat de console versies draaien op 720p en de PC versie zal Full HD 1080p ondersteunen.

“Dude, 99.9 [percent] of PS3 and Xbox 360 games are 720p. And a lot of them, including MW2 [are] way lower than that. We think huge levels, lots of players, great [effects], destruction, vehicles & varied gameplay is more important than 1080p.”

Verder verteld Andersson dat ze al naar de nieuwe next-gen gameconsoles uitkijken:

“Yes we want the Gen4 consoles to come out sooner rather than later, we’re ready!”

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:
 1.    449 XP
  AT1LLA's avatar

  Boeiuh, ziet er nog strak uit!

 2. Anoniem -   
  Dennis's avatar

  Dat betekend dus dat ze het gelockt hebben op 60 frames per seconden, dat vind ik wel dood zonde, aangezien ik net een nieuwe pc heb die dit makkelijk gaat draaien!

 3.    1604 XP
  BloodlyKill's avatar

  Dit was tog al bekend? :s meeste fpc van dice draaien op 30 fps ( op console ) en dat is weer standaard hd 720p 60 fps is weer 1080p

 4.    2260 XP
  nWo_xShiiszlezz-'s avatar

  Lol, fail!

 5. Anoniem -   
  crazybas's avatar

  De helft van de frames? Heeft de redactie nog nooit een shooter op de pc gespeeld.
  Het hangt van je hardware en instellingen af hoeveel frames je krijgt.

  Ps3 is een oude beestje en ze mogen blij zijn dat DICE nog zoveel uit die hardware weten te krijgen.
  De grafische kaart van dat ding is gelijk aan een midrange kaart van 6.5 jaar terug.

 6. Anoniem -   
  max's avatar

  @crazybas: Ik betaal liever 1 keer 300 euro dan om het half jaar voor een grafische kaart of weet ik wat er allemaal in die pc gaat.

 7.    844 XP
  thom430's avatar

  In ieder geval veel beter als 60 FPS op een engine uit 2005….

 8.    35 XP
  Chimaera's avatar

  @max: +1!

 9.    235 XP
  TheSpecialOne's avatar

  PPPFFF, 30 fps…. zelfs black ops is 60 fps.

 10.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  ik wil gwn Full HD

 11.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Ik heb to h niet voor niks een PS3 gekocht die full HD ondersteund

 12. Anoniem -   
  …..'s avatar

  Mensen, de gameplay wordt er heus niet minder op. Bij BFBC2 (720p) op de ps3 heb je ook 30 fps en het is een perfect spel. 🙂

 13. Anoniem -   
  ko's avatar

  fps zijn het aantal beeldjes per seconde, hoe meer hoe beter natuurlijk, want dan is het beeld vloeiender.

  BF3 ziet beter op 30fps + hun nieuwe engine, dan MW3 op 60fps + en hun oude engine.;)

 14.    219 XP
  SuperDre's avatar

  Dikke onzin, want op de PC is er volgens het originele artikel geen beperking op de framerate, en is het afhankelijk van de hardware die JOUW pc heeft. En aangezien je op de PC het detail kunt instellen kan het goed zijn dat het nog trager draait dan op de console als je de detail te hoog zet voor jouw PC. Denk er namelijk wel aan dat je de uberhighend PC moet hebben om BF3 op zijn beste detail te kunnen spelen (wat dus ook getoond wordt in al die trailers), en dat een gemiddelde huidige PC dat dus echt niet trekt.

 15. Anoniem -   
  Luansetri-Lunaly's avatar

  Zoals ik op een andere site al meldde:

  30 frames per seconde valt echter erg mee. Veel mensen zijn (net zoals ik) gewent aan 60 fps, al weet ik niet eens welke spellen draaiden of 60 of 30 want dat staat als het goed is nooit op de verpakking bij consoles.

  Het menselijke oog neemt vanaf 25 fps een beeld als scherp waar. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals licht en donker etc. Daarnaast is alles afhankelijk van Motion Blur, zeker bij videogames. Zonder Motion Blur zouden games op 80 fps oid ook haperen.

  Het lijkt mij dus vanzelfsprekend dat als DICE de motion blur goed aanpakt, dat het er nog steeds fantastisch uit kan (gaat!) zien, met dat verschil dat de gigantische animaties/effecten wél in de consoleversie gestopt kunnen worden.

  Bij 15 fps (virtueel) geen terugval mogelijkheden en heb je wel last van mindere vloeiendheid. Bij grote impact van meerdere beelden (meerdere granaten bijv.) zal de 30 fps terugvallen richting de 20 fps, wat opgevangen wordt door de motion blur. Je zal dan slechts een kleine hapering zien wat we ook gewend zijn uit andere games.

  Met 15 fps is het vloeiend, zolang er maar niet teveel gebeurd. Je hebt dus geen ”backup” van frames.

  Bij 60fps kan je dus nog meer terugvallen op de overige frames, en dat verklaard waarom het er toch net iets soepeler uitziet.

 16.    5353 XP
  PattyS3's avatar

  hmmmm… dat van die 30 fps maakt mij niet zo uit.. (nouja, beetje dan: http://www.youtube.com/watch?v=-nU2_ERC_oE) Maar dat Battlefield 3 niet Full HD is op de PS3 is wel jammer.. Ik dacht dat dat juist de bedoeling was als je zo’n super engine maakt als Frostbite 2. Maar goed, het ziet er als nog beter uit als elke andere game voor de PS3. Net zoals de PC versie van BF3 mooier is als alle andere games die op dit moment te koop zijn. 😛

 17.    6677 XP
  Myx's avatar

  @TheSpecialOne: 60 ?! No way?! Het loopt totaal niet vloeiend. Irriteer me er mateloos aan.

 18.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  Zeveraars bij DICE toch, lees nu wat hij zegt: aan de ene kant zegt hij dat er veel spellen zijn die minder grafisch zijn (natuurlijk wordt MW2 geciteerd) en aan de andere kant zegt hij in de volgende zin dat gameplay belangrijker is dan 1080p…

 19.    330 XP
  chocazz's avatar

  haha beter dat ze dat doen, mijn ps3 first generation zou ontploffen als ik bf3 er in zou gooien op de hoogste shit. nu heb ik er meer vertrouwen in dat mijn ps3 het aankan:P

 20.    330 XP
  chocazz's avatar

  @TheSpecialOne: maja, daar zijn het ook graphics die je 60 keer in een seconde kan gooien. bij BF3 is dat toch een stukie zwaarder , en veel maakt het niet uit 30 of 60. het menselijk oog doet 21 frames per seconde dus als jij het verschil kan zien moet je me bellen oke?

 21.    330 XP
  chocazz's avatar

  @Boskrplanet: gameplay en grafisch zijn 2 verschillende dingen, zijn zin klopt wel.

 22. Anoniem -   
  LagOps's avatar

  jammer crysis2 draait op 1080p 3d op console

 23. Anoniem -   
  BBB7's avatar

  HAHAHAHAHAH BF3 = FAIL !!!!!

  Cod stoot BF niets voor niks elk jaar van de troon!!!!!!!!
  HAHAHAHhaha wat een KUT spel die BF3 sirieus:P!!!!!

 24.    5353 XP
  PattyS3's avatar

  @BBB7:

  LOL, Jij bent een fail, want je denkt dat BATTLEFIELD 3 slechter is als CoD. Want omdat CoD (tot nu toe) elk jaar beter is geweest als battlefield (dat klopt) betekend NIET dat dat nu weer zo is, maar ga jij maar mooi MW3 kopen hoor, zo te horen ben je namelijk toch een Ultra-CoD-Fanboy en die hoeven we niet op BF3, want die verzieken de BESTE game van het jaar alleen maar.

 25. Anoniem -   
  Gamer's avatar

  Liever 30 FPS en nooit een laggie gameplay da 60 fps bij wack ops.
  COD mag wel een snellere gameplay, maar brengt niks vernieuwends en DICE nemt zich tenminste de moeite om iets nieuws te geven aan de consument.
  En niet dat leegzuigende activision wat de ouders van alle tienertjes flink laat dokken zodat hun zoontje sociaal helemaal de tering in geholpen wordt.

 26. Anoniem -   
  BBB7's avatar

  Als BF zo geweldig zou zijn dan zou het waarscheinelijk ook beter verkopen dan de hele c0d saga. Maar nee wacht eens even.. c0d verkoopt altijd beter dan BF?? Owja ! Omdat BF zuigt!!! HAHAHAHAHAHAHAHA zukkels!!

 27.    844 XP
  thom430's avatar

  @PattyS3: CoD tot nu toe beter geweest?
  BF is altijd al beter geweest, ik neem BFBC2 maar even als voorbeeld, dat spel was vele malen beter als Blops, misschien alleen al om het feit dat het spel wél speelbaar was in de eerste maanden na de release?

  Ga me a.u.b. niet vertellen dat een spel dat niet eens een netcode die noemenswaardig is beter is als een spel met dedicated servers.

  @BBB7:
  Ben je nou echt zo’n autist die denkt dat kwantiteit gelijk staat aan kwaliteit?
  Dat is namelijk niet zo, CoD verkoopt omdat het een product is dat toevallig heeft ontdekt waar 12-jarigen van houden, en dat nu dood melkt.

  En nog even voor alle hersenloze CoD-fanboys, denk maar niet dat CoD locked op 60 FPS draait, moet je dit misschien eens lezen: http://www.lazygamer.net/xbox-360/modern-warfare-2-xbox-360-vs-ps3-comparison/.

  Hoe het ze lukt om een spel met zo’n kleine schaal niet eens op een steady 60 fps te krijgen is wat anders als locked 30 FPS bij een spel met grote schaal, vernietiging en alle grafische toeters en bellen.

  De BF serie zal altijd minder verkopen, simpelweg omdat het aantal mensen dat wel tactisch kan denken vele malen kleiner is als het aantal 12-jarige mongolen.

 28. Anoniem -   
  amst3l's avatar

  onzin, want de fps op een pc variabel, hangt van zo veel af, ookal zou je aan de minimale systeem eisen voldoen, zou je nog geen 60 kunnen halen en meestal cappe ze alleen maar de fps, want je kan de fps niet locke 😉

 29.    5353 XP
  PattyS3's avatar

  @Thom430 : ik vindt Blagg Ops niet meetellen in de CoD franchise xD maar idd dan is BFBC2 beter ja

 30.    24 XP
  Beaf-cake's avatar

  Je moet een console gewoon niet vergelijken met een pc want dan zal de pc waarschijnlijk altijd beter uitkomen.

  Mijn tip: stop met kijken wat de pc gamers allemaal krijgen en focus eens op wat de console krijgt..

  Het wordt hoe dan ook een vette game.

 31. Anoniem -   
  sabas's avatar

  Als de PS3 nog niet eens op volle kracht wordt gebruikt door gameontwikkelaars, vraag ik me af wat de PS4 beter kan doen.
  Behalve misschien AA16 denk ik dat de PS3 nog lang niet aan het verouderen is, terwijl de Xbox360 duidelijk al wel aan het achterlopen is.
  Zelf zou ik liever een uitbreiding voor je PS3 willen zien (wat technisch mogelijk is) dan dat ik een PS4 moet kopen over 4 jaar.

 32.    51 XP
  PSX-Mike's avatar

  Gasten leer even wat resolutie is en stop met boe roepen. Het zegt niks over de kwaliteit alleen iets over de grote -.-‘ en CoD is ook 720p en dan hoor je daar niemand over ?

  Dice is tenminste duidelijk en luistert naar hun community.