easportsactive

Nintendo heeft op dit moment als enige een console dat gebruik maakt van de Motion Sensing techniek, maar zoals is laten zien op de persconferenties komt daar binnenkort verandering in. Zowel Sony als Microsoft liet op hun persconferentie een Motion Sensing techniek zien, waarbij Sony met een nieuwe Motion Sensing controller op de proppen kwam en Microsoft met het Project Natal. Dit zijn natuurlijk de benodigdheden om EA Sports Active ook naar de PlayStation 3 en Xbox 360 te brengen.

Peter Moore heeft in een gesprek met Joystiq bevestigd dat zij bezig zijn om de EA Sports Active franchise naar de PlayStation 3 en Xbox 360 te brengen, met gebruik van de Motion Sensing techniek waar beiden apparaten in de toekomst over beschikken. En volgens Sony kunnen wij in het begin van 2010 al gebruik maken van deze nieuwe techniek op de PlayStation 3.

Wellicht is dit niet de enige game die EA Sports naar de PlayStation 3 wil brengen. Het is goed mogelijk dat er in de toekomst meer soortgelijke games aankomen, waaronder misschien wel Grand Slam Tennis. Met de komst van het nieuwe Motion Sensing techniek van Sony gaat er een wereld open voor menig casual gamer die op zoek zijn naar games om hun gezondheid te verbeteren. Hoe je jou gezondheid kan verbeteren kan je bekijk in onderstaande trailer.