Na maanden van geruchten liet Konami deze week eindelijk weten dat Silent Hill weer zal terugkeren. Er komen zelfs verschillende nieuwe games in de franchise uit en één daarvan is Silent Hill 2 Remake. Van deze titel zijn nu wat meer details bekendgemaakt.

Op het PlayStation Blog laten Konami en Bloober Team weten dat Silent Hill 2 Remake gemaakt wordt met Unreal Engine 5. Er zal vooral intensief gebruikgemaakt worden van ‘Nanite’ en ‘Lumen’, waardoor je een uiterst gedetailleerde en realistisch belichte wereld mag verwachten. State-of-the-art motion capture moet ervoor zorgen dat elk personage er levensecht uitziet.

De remake van Silent Hill zal ook gebruikmaken van de unieke features van de PlayStation 5 en diens controller. Zo zal de snelle SSD van de PS5 ervoor zorgen dat er geen laadtijden zijn. Er wordt tevens gebruikgemaakt van 3D audio, waardoor je exact kunt horen waar elk geluid vandaan komt.

De haptische feedback en adaptieve triggers van de DualSense controller worden niet achterwege gelaten. De ontwikkelaar wilde echter nog niet laten weten hoe deze gebruikt zullen worden in de game, maar ze claimen dat ze hier totaal nieuwe ideeën voor hebben.